Platform over gevels, glas & daken
Energie-opwekkende façade voor renovatie en nieuwbouw

Energie-opwekkende façade voor renovatie en nieuwbouw

Een strakke, goed isolerende en brandveilige gevel die ook nog eens energie opwekt: dat is de EnergyFaçade van Saint-Gobain Solutions, die tijdens Building Holland wordt gepresenteerd. De gevel biedt uitkomst voor zowel nieuwbouw als renovatie en is dé oplossing voor projecten waar duurzaamheid gezien mag worden. De EnergyFaçade-gevel is opgebouwd uit een laag isolatie, een koudebrugvrij ophangsysteem en zonnepanelen. Het systeem wordt altijd voorzien van een constructief en thermisch advies van Saint-Gobain Solutions.

Duurzaamheid in zicht
“Nieuwbouw- en renovatieprojecten moeten voldoen aan steeds strengere eisen omtrent BENG, nul-op-de-meter en BREEAM”, zegt Raymond Seijmonsbergen, sales director van Saint-Gobain Solutions. “EnergyFaçade biedt hiervoor een oplossing die niet alleen duurzaam is, maar ook gezien mag worden.” De slanke, strakke panelen worden frameloos bevestigd en zijn leverbaar in diverse kleuren. Een paneel meet 1587 x 664 mm, maar maatwerk is ook mogelijk. De vele mogelijkheden maken het systeem geschikt voor woningbouw en utiliteit, van ziekenhuizen en kantoren tot logistieke magazijnen.

Speciale techniek
De zonnepanelen van EnergyFaçade worden met een speciale techniek vervaardigd. Seijmonsbergen: “We passen geavanceerde dunne-film-technologie toe. Dit zorgt ervoor dat de gevel tot wel 70% van de opbrengst van panelen op een dak kan leveren. Ook in de schaduw leveren de panelen nog significant energie op, in tegenstelling tot traditionele, kristallijne panelen.” Hiermee is de gevel ook een goede oplossing voor gebouwen waar het dakoppervlak ontoereikend is voor het benodigde aantal zonnepanelen. Ook aan de esthetiek is veel aandacht besteed, legt Seijmonsbergen uit: “De EnergyFaçade-panelen worden op een speciale manier gekleurd, wat zorgt voor levendige kleuren zonder opbrengstverlies en een esthetisch hoogwaardig eindresultaat.” Uiteraard zijn de panelen brandveilig.

Koudebrugvrij
EnergyFaçade wordt gemonteerd met het innovatieve PhoenixFaçade ophangsysteem. “Dit is een nieuwe manier om panelen koudebrugvrij op te hangen”, zegt Seijmonsbergen. “Het systeem maakt daarvoor gebruik van glasvezelversterkte, kunststof beugels.” Het resultaat is een gewaarborgde ophanging, een slanke constructie, hoge isolatiewaardes en optimale brandveiligheid. Het PhoenixFaçade-systeem is ook geschikt voor de ophanging van aluminium, houten of composieten gevelelementen.

Saint-Gobain Solutions
Saint-Gobain Solutions is een nieuwe activiteit van de Franse multinational Saint Gobain. Saint Gobain Solutions richt zich specifiek op het leveren van projectmatig advies en innovatieve systeemoplossingen, zoals de EnergyFaçade. De oplossingen dragen bij aan een comfortabele, duurzame leefomgeving en beantwoorden de vragen op het gebied van energiezuinig, duurzaam, efficiënt, snel en kwalitatief hoogwaardig bouwen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details