Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

‘Energie besparen door luchtdichtbouwen’

Luchtdicht bouwen is niet alleen verplicht door wet- en regelgeving maar leidt ook naar een duurzamer leven en kostenbesparing. Het producten- en dienstenaanbod van Vilton in Lelystad is gestoeld op tientallen jaren ervaring. “Goede prefab oplossingen staan of vallen met een doordacht voortraject en de juiste werkwijze.” Vooruitdenken en vakkundig inspelen op detaillering en weersomstandigheden. Het […]

Vilton-Simon-Schutter-FF-170720-Vlint-Luchtdichtbouwen-15-kopiëren

23 januari 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Luchtdicht bouwen is niet alleen verplicht door wet- en regelgeving maar leidt ook naar een duurzamer leven en kostenbesparing. Het producten- en dienstenaanbod van Vilton in Lelystad is gestoeld op tientallen jaren ervaring. “Goede prefab oplossingen staan of vallen met een doordacht voortraject en de juiste werkwijze.”

Vilton_Brochure_luchtdichtbouwen17 kopiëren

Vooruitdenken en vakkundig inspelen op detaillering en weersomstandigheden. Het zijn aspecten die Alexander de Vries (Commercieel Directeur) en Bert Jan Lambregtse (Marketing Manager) van Vilton onder de aandacht brengen. “Door in een vroeg stadium te letten op de detaillering van een gebouw, kunnen er veel kosten worden bespaard,” zegt De Vries. Weloverwogen keuzes tijdens de werkvoorbereidingsfase leiden tot kwalitatief hoogwaardige en economisch aantrekkelijke oplossingen. “In het verleden werden de oplossingen vaak op het werk bedacht. Bij een goed voortraject kunnen we (prefab) systeemoplossingen toepassen in plaats van te ‘knippen en plakken’ op een natte koude steiger.”

Oplossingen
Waterdicht, luchtdicht en waterkerend. Vilton heeft er de oplossingen voor. Het bedrijf staat borg voor afdichtingen in de gebouwschil waar je later niet meer bij kunt. Aan de drie hoogwaardige productpakketten koppelt Vilton bovendien service, door montagediensten van zeer ervaren monteurs volgens het V5-systeem. De diensten van Vilton monden uit in de vereiste EPC-norm en gaan zelfs een stap verder.

Montage
“De manier van aanbrengen van de afdichtingen vraagt om de juiste expertise.” De Vries verwijst daarmee naar zijn deskundig team, Vilton Services. “Onze ervaren monteurs doen dit werk dagelijks en zijn daarmee snel en leveren kwaliteit. Door dat Vilton niet afhankelijk is van 1 systeem maar meerdere oplossingen kan bieden – voor binnen en buiten – kunnen we onder bijna alle (weers)omstandigheden door. We staan garant voor het resultaat en voorkomen door onze werkwijze veel faalkosten.”

Duurzaam
Duurzaam is, volgens de heren, ook een doorslaggevend aspect. De Vries wijst op ventilatiecomfort en de daaraan gekoppelde gezondheidsvoordelen. Ook geluidsisolerend en isolatie zijn in het kader van energiebesparing onlosmakelijk verbonden aan luchtdichtbouwen door Vilton. “Een kier van een millimeter tussen kozijn en muur kan de
energienota zomaar met 200 euro per jaar verhogen. Bovendien voorkomt luchtdichtbouwen ook ongewenste schimmelvorming.”

Op de website www.vilton.nl kan een whitepaper worden gedownload. Daarin staat alle informatie die relevant is om in tien stappen te komen tot een luchtdicht gebouw.

Tekst: Willem de Volder    Beeld: Vilton

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details