Platform over gevels, glas & daken
Elke denkbare houtsoort als gevelbekleding

Elke denkbare houtsoort als gevelbekleding

Al 65 jaar is Eppinga dé leverancier van hout en bouwmaterialen in Nederland en België met een enorme voorraad van wel 15.000 m2. In de loods in Drachten ruikt het dan ook naar hout. In de eigen ultramoderne zagerij en schaverij is Eppinga in staat om allerlei houtsoorten te bewerken tot gevelbekleding, kozijnhout of balken voor toepassing in de meest uiteenlopende projecten. Dat leidt niet zelden tot een verrassend eindresultaat.

Het gebruik van hout als gevelbekleding is de laatste jaren ontzettend populair. “Architecten willen desondanks graag hun eigen stempel drukken op een project,” zegt Robbin de Roos van Eppinga. “Die flexibiliteit bieden wij met onze eigen zagerij en schaverij. Onze vakmensen kunnen met de grootste zorg vanuit ruwe planken de gewenste profilering aanbrengen. Werkelijk alles is mogelijk, uiteraard passend binnen de kaders van de kwaliteitsvereisten voor toepassing als gevelbekleding.”

Eppinga heeft alle kennis en expertise in huis om het juiste type houten gevelbekleding te adviseren voor elk project.

Altijd het juiste advies

Het aanbod van Eppinga is enorm. “We putten grotendeels uit onze eigen voorraad, maar maken vanzelfsprekend ook gebruik van de expertise van onze partners,” stelt De Roos. “Bijvoorbeeld voor het thermisch modificeren van hout of het kleuren van planken. We nodige opdrachtgevers graag uit om de mogelijkheden te bekijken in onze grote showroom waar we wel 200 verschillende typen gevelbekleding laten zien. We hebben alle kennis en expertise in huis om het juiste type houten gevelbekleding te adviseren voor elk project. We nemen dan ook graag het complete plaatje van A tot Z uit handen en bieden onze klanten een totaalpakket, inclusief transport tot op locatie. Dat doen we in Nederland en België, maar ook Duitsland vormt geen enkel probleem.”

In de eigen ultramoderne zagerij en schaverij is Eppinga in staat om allerlei houtsoorten te bewerken tot gevelbekleding, kozijnhout of balken

Buiten de gebaande paden

Eppinga heeft al vele mooie projecten mogen beleveren. De Roos geeft enkele voorbeelden. “Zo hebben we recent de houten gevelbekleding voor een drijvende woning in het project Havenloft in Rotterdam geleverd. Een mooie referentie, die de veelzijdigheid van onze houtbewerkingsafdeling aantoont. De gevels zijn volledig opgebouwd in Alaska Yellow Cedar in verschillende profileringen. We durven daarnaast samen met onze opdrachtgevers buiten de gebaande paden te denken. Zo hebben we de gevels voor project De Peinder Mieden in Opeinde, midden in een natuurgebied, uitgevoerd in Louro-Preto. Een relatief onbekende houtsoort, maar uitermate geschikt als gevelbekleding. Met 65 jaar ervaring in hout weten we altijd nét het verschil te maken voor onze opdrachtgevers,” zegt De Roos tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details