Platform over gevels, glas & daken
Elke bouwprofessional in één dag op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in gevelbouw

Elke bouwprofessional in één dag op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in gevelbouw

Drie dagen in januari 2020 staat Hal 1 in Ahoy Rotterdam in het teken van GEVEL, het vakevenement over het ontwerp en de engineering van de gebouwschil. Elke dag nodigt GEVEL een ander architectenbureau uit om inhoud en vorm te geven aan het programma van die dag. Dit bureau heeft de rol van ambassadeur naar de bezoekers en geeft eigen invulling aan het overkoepelende thema ‘Modern Utopia’.

Wat is de stad van de toekomst?

Voor GEVEL 2020 is gekozen voor het overkoepelende thema Modern Utopia. Anno 2020 zijn er – net als ten tijde van het verschijnen van het boek van H.G. Wells (‘A Modern Utopia’, 1905) – ontwikkelingen die van grote invloed zijn op de plannen voor de bebouwde omgeving:

  • Een veranderende maatschappij, met bewegingen die zich steeds meer richten op het behoud van onze planeet;
  • Nieuwe technologie en tegenwoordig ook data en communicatievormen die ontwerp- en bouwprocessen ingrijpend beïnvloeden;
  • Disruptieve economische modellen en strategieën, die voortkomen uit een (persoonlijke of bedrijfsmatige) ambitie om koersverandering tot stand te brengen.

 

Ontmoet de ambassadeurs

Op dinsdag 28 januari is MVRDV ambassadeur van GEVEL 2020. Design director Gijs Rikken: “met onze paviljoens en lezingen willen we bezoekers en exposanten meenemen en ze een kijkje in de toekomst bieden. Kunnen we een gevel bedenken die dynamisch, groener en transparanter is? Kunnen we meer sustainable, open, sociaal en circulair zijn? Welke dromen kunnen we waarmaken? Kom naar de beurs en droom met ons mee over wat de toekomst van GEVEL zou kunnen zijn!”

Cepezed is op woensdag 29 januari baas van de beurs. Bouwtechnoloog Joos Heijnis nodigt sprekers uit met een interessante toekomstvisie over de adaptieve gevel. “We gaan steeds meer naar zware, domme gevels terwijl we juist de ommekeer moeten maken naar slimmere, lichtere en intelligentere gevels. Mensen zullen met verschillende meningen naar de beurs toegaan, dat diepen we graag uit. We zijn er niet alleen om te zenden, maar om met elkaar in discussie te gaan en zo de bouw weer een stapje verder te brengen.”

Cepezed geeft het stokje over aan heren 5. Op donderdag 30 januari geeft het architectenbureau een kijkje in hun visie op Modern Utopia. Architect Jeroen Atteveld: “Wij creëren de context voor het hier en nu, maar koesteren ook die van morgen en overmorgen. Wij geloven in de kracht van big data om de woning van de toekomst vorm te geven. In ons utopia willen we jullie meenemen in de onze laatste onderzoeken naar het klimaat adaptief maken van een stad.”

 

Tickets?

Bestel hier je gratis ticket: http://bit.ly/2NZKHYt

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details