NautaDutilh Amsterdam AGC Glas
01:27
02-10-2017

Elegante vormen en glasvariatie in nieuwe kantoor NautaDutilh

De ronde hoeken, de tweedeling in het pand die zowel kracht als elegantie uitstraalt; het nieuwe kantoor van NautaDutilh trekt onmiskenbaar de aandacht op de Zuidas. Voor AGC Glass als glasleverancier een erg interessant project, omdat er om de tweedeling te creëren twee verschillende glassoorten in één gevel zijn toegepast. Op zoek naar de optimale balans tussen esthetiek en glasvereisten.

Marcel Cromzigt, projectadviseur AGC Glass: “Van begin af aan waren de glasvereisten duidelijk en was het ook duidelijk dat er een tweedeling in het pand zou komen. Deze tweedeling moest ook in de kleur van het glas terugkomen. Uiteindelijk is het een combinatie geworden van Stopray Ultra-60 en Stopray Clearvision-50. Aan de buitenzijde van de gevel zie je duidelijk het verschil in glastint, aan de binnenzijde is er geen verschil te merken. We zijn meerdere malen met onze zogenaamde glasshuttle naar de opdrachtgever gereden om samen de juiste glaskeuzes te maken. Normaal heb je glasmonsters van 20 x 30 cm. Met onze glasshuttle is het mogelijk om een heuse ´schijngevel´ te creëren, wat een veel beter beeld geeft.”

Elegant en krachtig
Gerard Loozekoot, UNStudio Amsterdam: “Verbinding en ontmoeting zijn erg belangrijke uitgangspunten geweest in het ontwerp. In het pand zijn om die reden verschillende ontmoetingsplekken te vinden, ook buiten. We hopen hiermee mensen meer achter hun computer vandaan te halen, met elkaar in gesprek te laten gaan, creatieve processen te stimuleren en ziekteverzuim terug te brengen. Het veelvuldig glasgebruik zorgt ook voor de verbinding met buiten. De doorlopende lijn in de gevel geeft het gevoel van een danser die een kwartslag draait, maar straalt tegelijkertijd kracht uit. De ronde hoeken geven het pand iets vrouwelijks, elegants. Een mooi contrast met de overige panden aan de Zuidas.”

Glazen gevel Zuidas Amsterdam

Duurzaamheidsambities
“We zijn met dit project gestart in 2011, middenin crisistijd.”, vertelt Gerard Loozekoot. “Een uitdaging, maar onze strategie was om juist in zo’n tijd een duurzaam pand neer te zetten, voorbereid op de toekomst, met een sterk imago en persoonlijkheid. En een pand dat zo gezond mogelijk is, waarbij het vooral om de medewerkers draait. We zijn tevreden met het resultaat, alsmede de BREEAM Excellent score, die onze duurzaamheidsambities heeft bevestigd.”

Glaskeuze
Gerard Loozekoot: “In een groot en ambitieus project waar het erg nauw komt als het gaat om de juiste glaskeuze, is AGC Glass een erg fijne partner. Het is heel prettig om met behulp van de glasshuttle te zien hoe het glas zich gedraagt onder verschillende weersomstandigheden. Daarbovenop komt natuurlijk hun Cradle to Cradle certificering. Uiteindelijk hebben we het pand precies de uitstraling kunnen geven die we wilden, met de daglicht- en uitzichtseisen die we van tevoren vastgesteld hadden.”

Lees meer over: AGC , glas , NautaDutilh , Nieuws , Zuidas

Gevelbouw partners

De Pontsteiger AmsterdamGevel glas verlijmen