Platform over gevels, glas & daken
Eindeloze mogelijkheden voor glasbalustrades en windschermen
Om de website zijn windtabellen te vinden, die per profiel laten zien tot welke hoogte deze kunnen worden toegepast.

Eindeloze mogelijkheden voor glasbalustrades en windschermen

Tegenwoordig zijn glazen balustrades niet meer weg te denken bij bouwprojecten, of het nu gaat om een balkon, dakterras of een vide. Bij het ontwerpen van woningen zijn transparantie en licht steeds belangrijker geworden. Het uitgebreide pakket UNIQ profielen voor glasbalustrades sluit aan op deze groeiende wensen uit de bouwsector. Daarnaast zijn ze bijzonder veelzijdig inzetbaar. Zo is er voor iedere toepassing een eigen oplossing, zowel voor particulier gebruik als voor toepassingen in publieke gebouwen. 

Het uitgebreide pakket UNIQ profielen biedt voor elk project een geschikte oplossing.

De 1kN serie bestaat uit vier verschillende profielen. UNIQ SB-O1 en SB-A1 zijn profielen die vaak in nieuwbouwsituaties worden toegepast. Deze profielen zijn de ideale oplossing wanneer men een balustrade wil zonder zichtbare profielen. Voor de afwerking zijn diverse afdekkappen en covers beschikbaar, zoals een set covers waarmee de profielen volledig kunnen worden weggewerkt achter plaatmateriaal van 3, 12 of 20 mm. Daarnaast zijn er de SB-O1S en de SB-A1S profielen, de S staat hier voor Small. Deze profielen zijn aanzienlijk kleiner dan de O1 en A1 en worden vaak toegepast in renovatieprojecten, omdat deze op of tegen een afgewerkte vloer worden geplaatst.

Grondoppervlak in Nederland is schaarser aan het worden en zeker in de randstad. Er is dan ook een sterke groei in gestapelde bouw en er wordt steeds hoger gebouwd. Het 2kN profiel is daarvoor speciaal ontwikkeld, met name voor particuliere balkons op plaatsen waar windlasten maatgevend zijn. Door dit UNIQ profiel toe te passen kan men in veel gevallen dunner glas toepassen, wat ook weer kostenbesparend werkt. Om dit inzichtelijk te maken zijn op de website windtabellen te vinden, die per profiel laten zien tot welke hoogte deze kunnen worden toegepast.

De UNIQ SB-A3 profielen voor zijmontage en de UNIQ SB-O3 profielen voor topmontage zijn de sterkste profielen in het assortiment. Met een lijnlast die gaat tot 3 kN/m zijn het echte krachtpatsers en zijn ze geschikt voor toepassingen die volgens het Bouwbesluit vallen onder de bijeenkomstfunctie. Dit zijn plaatsen waar grote groepen mensen samenkomen, zoals stadions, sportgebouwen, bioscopen en theaters.

De UNIQ profielen zijn ook uitstekend geschikt om windschermen mee te creëren. Voor een glazen afscheiding die niet bedoeld is als doorvalbeveiliging of een constructief doel heeft, kan het SB-OXS profiel worden toegepast: hetzelfde systeem, dezelfde strakke uitstraling maar kleiner van formaat en daardoor een bijna onopvallende en toch sterke basis voor een windscherm tot maximaal 90 cm hoogte. De SB-O en SB-OS profielen kunnen gebruikt worden voor hogere schermen zoals in de tuin of langs het terras, sommige zelfs tot een hoogte van 180 cm. De uiteindelijke maximale hoogte is afhankelijk van de ondergrond en windbelasting.

Via de configurator op de website kan een render worden gemaakt van de gewenste balustrade en direct voor een teken- of BIM-programma worden gedownload. Tevens is een bestekservice ingebouwd in deze online functie, zodat het bestek in elk gewenst formaat te downloaden is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details