Platform over gevels, glas & daken
Eindeloze creativiteit  en ontwerpvrijheid

Eindeloze creativiteit en ontwerpvrijheid

Als exclusief distributeur van onder meer Haddonstone / Penninestone glasvezelbeton en De Ryck by Weser steenstrips geeft Stellaco architecten en bouwers de nodige ingrediënten om wel heel bijzondere creaties te realiseren. Een gesprek met directeur Rogier Janbroers over deze unieke bouwelementen met gigantisch veel ontwerpmogelijkheden.

Stellaco heeft een neus voor exclusief en onderscheidend design en heeft partnerships met een grote diversiteit aan vooraanstaande en gecertificeerde leveranciers, zoals Haddonstone en De Ryck by Weser. “Met het productassortiment van beide bedrijven kunnen we de meest bijzondere ideeën van architecten en bouwers verwezenlijken,” zegt Janbroers. “Haddonstone richt zich met TecLite GRC vooral op objecten en geveldecorlijsten in lichtgewicht glasvezelbeton, terwijl De Ryck by Weser steenstrips produceert in de meest ‘extreme’ en grillige vormen.”

Stellaco

Haddonstone TecLite Glasfiber Reinforced Concrete is een materiaal dat profiteert van een hoge sterkte- en gewichtsverhouding.

GRC Glasfiber Reinforced Concrete

Haddonstone TecLite Glasfiber Reinforced Concrete (GRC) is een op nat gegoten cement gebaseerde mix met fijn silicazand en alkalibestendige glasvezel. “Het resultaat is een materiaal dat profiteert van een hoge sterkte- en gewichtsverhouding,” legt Janbroers uit. “Deze toeslagmaterialen en vezels worden gemengd met wit cement als bindmiddel in combinatie met speciale hulpstoffen. Dat laatste is natuurlijk het geheim van de smid,”  lacht hij. “Als andere kleuren dan Portland zijn vereist is het ook mogelijk om aan het mengsel cementpigment toe te voegen. De densiteit van de verkregen mix is ​​vloeibaar en dringt door tot in alle fijne details van de mal. In feite kunnen alle vormen geproduceerd worden, zo lang de mal het toelaat. Ook kunnen ankers worden meegestort in het materiaal. Terwijl het eindproduct sterk lijkt op traditioneel gietsteen en natuursteen, is het gewicht van de componenten door het ontwerp (hol in plaats van massief; dikte slechts 20-25mm) met ongeveer twee derde verminderd. Dat maakt het ideaal voor toepassingen achteraf, in houtskeletbouw of nieuwbouwprojecten waar gewicht een issue is. TecLite is bovendien onbrandbaar.”

Stellaco

De Ryck steenstrips

Alle steenstrips van De Ryck zijn vervaardigd uit 100% natuurlijke materialen, weet Janbroers. “Het fijnste zand, het witste cement, schelp- en kwartsschilfers,… wordt gecombineerd tot een nieuw samengesteld materiaal dat dezelfde natuurlijk schoonheid en kwaliteit heeft als de producten waarvan het gemaakt is, maar geoptimaliseerd werd als het gaat om degelijkheid en functionaliteit. Door materialen te combineren en kleuren te creëren wordt een gamma aan steenproducten verkregen dat bijna gevarieerder is dan wat de natuur zelf zou kunnen voortbrengen. Behalve de baksteenlook zijn momenteel de grillige vormen van bijvoorbeeld de Murok-lijn enorm in trek. De steenstrips kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast, zijn hittebestendig en leveren we via onze verkooppunten als compleet pakket op de bouw, inclusief lijm, voegmateriaal, enz.”

Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon een vrijblijvend advies? Neem gerust contact op met Stellaco (06 – 53 70 12 72). “Indien gewenst geven we advies, verzorgen de engineering en projectbegeleiding. Desgewenst regelen we ook een gekwalificeerd applicatiebedrijf,” besluit Janbroers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details