Platform over gevels, glas & daken
Eindelijk weer netwerken
Met Datasafe kunnen alle productiegegevens uit Logikal direct aan een raam gekoppeld worden. Deze zijn dan te downloaden via een QR-code en een password.

Eindelijk weer netwerken

Alleen maar lachende gezichten op de stand van Orgadata. Het softwarehuis koos er bewust voor om ook aan deze uitzonderlijke zomereditie van Polyclose deel te nemen. De firma droeg zo haar steentje bij om van dit evenement opnieuw hét trefpunt voor de branche te maken, waar mensen informatie konden uitwisselen of netwerken. “Het was nog nooit zo heet tijdens deze beurs”, grapt Sebastian Bode met een kwinkslag naar de hogere temperatuur door de verschuiving van januari naar augustus. Hét topic op de stand van Orgadata was uiteraard Logikal 12, de nieuwste versie van de digitale allrounder, maar er was ook veel aandacht voor Logikal MES en het nieuwe product DataSafe.

Kennis uitwisselen en netwerken

Paul Thyssen valt meteen met de deur in huis: “De uitwisseling van kennis en de mogelijkheid om te netwerken zijn inderdaad voordelen voor exposant en bezoeker. Ikzelf had verschillende mogelijkheden om nieuwe contacten op te starten en bestaande weer verder uit te bouwen. Eindelijk konden we weer netwerken. De persoonlijke contacten waren van een zeer hoog niveau. Ik ben er zeker van dat dit tijdens een digitale editie van de beurs veel minder het geval geweest zou zijn. We merkten dat we als bedrijf met onze softwareoplossingen zeer bekend zijn in de markt. Op stands van andere exposanten stond onze software in menig gesprek centraal en waren ook video’s van onze toepassingen te zien.”

Orgadata presenteerde Logikal 12, waarmee raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers hun producten en projecten efficiënt kunnen ontwerpen en produceren.

Logikal 12 en Datasafe

Het team van Orgadata presenteerde op de beurs versie 12 van zijn gekende software. LogiKal wordt immers dagelijks door raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers gebruikt om hun producten te plannen en te produceren: van ontwerp over calculatie, offerte, engineering en werkvoorbereiding tot de intelligente aansturing van de machine. 

Verder was er ook aandacht voor ‘Logikal MES’ (Manufacturing Execution System) als ideale uitbreiding om de productie te sturen, te digitaliseren en te optimaliseren én voor het compleet nieuwe product Datasafe, dat binnenkort beschikbaar zal zijn.

Met Datasafe kunnen alle productiegegevens uit Logikal direct aan een raam gekoppeld worden, te downloaden via een QR-code en een password. Zo zijn alle data steeds direct beschikbaar en verliest men geen tijd met zoeken. Deze softwareoplossing ondersteunt bij de CE-markering en bij mogelijke latere onderhoudswerkzaamheden en herstellingen. 

“Als er bijvoorbeeld een ruit gebroken is, hoeft men niet meer bij de klant langs te gaan om die ruit op te meten. Via de QR-code kan men alle informatie over het element inzien, bijvoorbeeld over de beglazing, de breedte of hoogte en nog veel meer”, gaat Thyssen verder. “Dat is een enorme troef voor de relatie op langere termijn met de klant. Onze nieuwe ontwikkeling was dan ook een echte highlight op de beurs.”

Zoals al aangegeven, werd met Logikal 12 de nieuwste versie van de bekende software aan de bezoekers voorgesteld. De meningen waren volgens het team van Orgadata unaniem positief en bezoekers spraken van ‘het nieuwe Logikal’ en ‘de beste versie van Logikal ooit’. De software ziet er volledig anders uit, maar voelt toch voor de gebruiker onmiddellijk als vertrouwd aan. Visueel lijkt deze versie op MS-Office en gebruikers zijn bekend met de manier waarop die programma’s werken. Volgens Paul Thyssen waren de bezoekers onder de indruk van de volledig nieuwe look en de gebruiksvriendelijkheid, en vielen ook de 3D-visualisaties en de nieuwe functie voor bevestigingsboringen in de smaak.

Bezoekers konden tijdens demonstraties de producten beter leren kennen. Daarbij werden ook video’s gebruikt om meer informatie te geven.

Logikal MES

‘Logikal MES’ (Manufacturing Execution System) is de ideale uitbreiding om de productie te sturen, te digitaliseren en te optimaliseren en dat werd ook op Polyclose nog eens duidelijk in de verf gezet. Bij elke machine en individuele werkpost staat een scherm, waarop precies af te lezen is, wat er gebeurt. Op die manier ligt de nadruk op een papierloze productie, de klassieke productiedocumenten zijn overbodig. Logikal MES verzamelt eveneens alle gegevens van dat productieproces digitaal, waardoor alles met één simpele druk op de knop beschikbaar is. Ook de aanvragen op het vlak van CE-markering en de verdere vereiste documentatie kunnen zo eenvoudig geregeld worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details