Platform over gevels, glas & daken
Efficiënt bevestigen van drukzachte gevel- of dakisolatie

Efficiënt bevestigen van drukzachte gevel- of dakisolatie

Met de HECO-TOPIX houtschroeven biedt de Duitse schroevenfabrikant HECO-Schrauben nieuwe mogelijkheden voor het verwerken van drukzachte isolatiematerialen.

Wie werkt met drukzachte isolatiematerialen, ofwel isolatie met een lage compactheid, weet dat dit problemen kan opleveren bij het bevestigen ervan. Hoe bevestig je het materiaal veilig zonder al te veel inspanning? Hoe voorkom je dat het materiaal vervormt? Hiervoor heeft HECO-Schrauben een oplossing ontwikkeld: de HECO-TOPIX-Therm en de HECO-TOPIX-CombiConnect. Dit is een sterk en efficiënt bevestigingssysteem om gevel- en dakisolatie boven het dakbeschot snel en veilig te bevestigen.

Minder schroeven nodig

Voordeel van deze innovatieve schroefdraadtechniek is dat er duidelijk minder schroeven nodig zijn dan bij traditionele systemen. Met de calculatiesoftware HSC van HECO kunnen planner, architect en aannemer berekenen hoeveel schroeven er nodig zijn voor een bouwproject. Bijkomend voordeel is dat de houtschroeven niet alleen geschikt zijn voor drukzacht isolatiemateriaal, maar voor elk ander isolatiemateriaal kunnen worden toegepast.

Met de HECO-TOPIX-Therm worden nieuwe mogelijkheden geopend in de verwerking van isolatiematerialen met een lage compactheid.

 

HECO-TOPIX-Therm

Drukzacht isolatiemateriaal bevestigen met traditionele bevestigingsmethoden als schroeven met deeldraad is niet mogelijk. Het zachte materiaal kan drukbelastingen, zoals het gewicht van het dak of van sneeuw, niet opnemen. De HECO-TOPIX-Therm werkt echter met een afstandsschroefverbinding waarmee de tegenlatten worden bevestigd. Inwerkende drukkrachten worden zo in de tengel overgebracht. Hiermee wordt voorkomen dat de tengel in het isolatiemateriaal wordt gedrukt.

De HECO-TOPIX-CombiConnect

De HECO-TOPIX-CC is bedoeld als een verbindingsmiddel voor het overbrengen van hoge trek- en drukkrachten in de houtbouw. Deze schroef bestaat uit twee schroefdraden die ervoor zorgen dat de onderdelen die moeten worden verbonden naar elkaar worden toegetrokken. Hierdoor zijn zelfs de kleinste afstanden tussen de schroef en de rand van planken mogelijk, zonder het hout te splijten. Eventuele afschuifkrachten worden afgeleid door de afschuifregel. Door dit dakranddetail te bevestigen in combinatie met de HECO-TOPIX-CC, worden alle krachten onder het dakoppervlak verdeeld over de onderste laag afschuifregels. Dit HECO-bevestigingsmiddel kan daarbij zowel als verbindingsmiddel in de nieuwbouw als voor het versterken van houtconstructies in de bestaande bouw worden gebruikt. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details