Platform over gevels, glas & daken
Eerst vasthechten, dan poederlakken
De warmte-reactieve zelfregelende tape wordt tijdens het assembleren aangebracht en krijgt zijn eindsterkte tijdens het bakproces. Uiteindelijk heeft de tape een hoge hechtingskracht, is bestand tegen een hoge temperatuur en blijft permanent elastisch.

Eerst vasthechten, dan poederlakken

Terwijl conventionele methodes als bouten, rivetteren en lassen de materialen kunnen beschadigen en corrosie kunnen veroorzaken, kan het verbinden van die materialen ook op een voorzichtige manier met behulp van dubbelzijdige tapes. Met 7.000 verschillende producten voor de meest uiteenlopende toepassingen is tesa® dé specialist. De firma introduceert nu een state-of-the-art warmte-reactieve zelfklevende tape, die toelaat om materialen eerst vast te hechten en dan pas te poederlakken: tesa® FUSE 45012. 

In de 21e eeuw vormen kleefstoffen in de bouwsector meer dan ooit dé verbindingstechnologie. Er zijn veel redenen waarom dubbelzijdige tapes van tesa® beter zijn dan de meeste conventionele bevestigingsmethoden. Ze onderscheiden zich door hun grote kleefkracht, zelfs op moeilijke materialen, en hun zeer hoge aanvangshechting. Ze kunnen ook op een snelle en eenvoudige manier aangebracht worden, waardoor de productiviteit en efficiëntie gevoelig verbeterd wordt. Er is immers geen droogtijd en extra werk om lijmresten te verwijderen. Deze tapes zijn uitstekend bestand tegen schokken, zorgen voor een volledige afdichting zonder zichtbare voegen en egaliseren oneffenheden in het oppervlak.

tesa® FUSE

“Met de ontwikkeling van de tesa® FUSE 45012 gaan we nog een stapje verder, want dit is een warmte-reactieve zelfklevende tape, waarmee men materialen eerst kan vasthechten, alvorens ze te poederlakken. Deze tape van 1,2 mm dik heeft een kleefkracht van 310 N/cm² na een uithardingsperiode van 30 minuten bij 200°C en een rek bij breuk van 360%,” stelt business development manager Andreas Stein van tesa®. “De tesa® FUSE 45012 kan als zelfklevende tape gebruikt worden tijdens het assembleren: eenvoudig, snel en proper. Deze innovatieve oplossing is bestand tegen de typische chemische voorbehandelingen, het reinigings- en droogproces én de hoge temperatuur in de oven. Tijdens het bakken hardt de tape uit tot de eindsterkte. Na het poederlakken heeft de warmte-reactieve tape een zeer hoge hechtingskracht, is hij bestand tegen een temperatuur tot 120°C en blijft ook voldoende elastisch om te compenseren voor de thermische uitzetting van verschillende metaalsoorten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details