Platform over gevels, glas & daken
Eenvoudig inzicht in gebouwen, producten en bedrijfsmiddelen

Eenvoudig inzicht in gebouwen, producten en bedrijfsmiddelen

Enkele getallen ter toelichting: de bouw- en vastgoedsector is verantwoordelijk voor 50% van ons grondstoffenverbruik, bij mensen die in een huis met achterstallig onderhoud wonen, ligt het doktersbezoek 10% hoger, Nederlanders besteden 37% van hun inkomen aan wonen, 40% van de Nederlandse CO2-voetafdruk komt voor rekening van de gebouwde omgeving. Om deze uitdagingen aan te pakken, moeten bedrijven beschikking over actuele en transparante data. Dat is waar Cirlinq om de hoek komt kijken.

Data altijd en overal beschikbaar

Cirlinq levert datagedreven en voorspellend inzicht in gebouwen, producten en bedrijfsmiddelen en ondersteunt in het strategische en circulaire proces van organisaties. Om te komen tot dit inzicht doorlopen we drie stappen, namelijk identificatie, integratie en visualisatie. Bij identificatie brengen we allereerst brengen gebouwen, producten en bedrijfsmiddelen in kaart en maken deze uniek traceerbaar over de gehele levensduur door middel van identifiers zoals QR, NFC en RFID. In de tweede stap, de integratie, structureren we verschillende databronnen en verbinden deze aan de gebouwen, producten en materieel vanuit het bestaande IT landschap. In de derde stap visualiseren we deze data vanuit een lijst, kaart, 2D en 3D en geven daarmee inzicht in alle data rondom gebouwen, producten, materialen en bedrijfsmiddelen.

Cirlinq modules

Cirlinq heeft een drietal modules ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden en om te komen tot datagedreven en voorspellend inzicht in gebouwen, producten en bedrijfsmiddelen.

De eerste module bestaat uit een gedetailleerd productenpaspoort waarin alle informatie gedurende de gehele levensduur eenvoudig beschikbaar blijft. Hierdoor weet je waar je producten zijn, wie de leverancier of eigenaar is en zelfs de status van eventuele reparaties. Het productenpaspoort houdt de data bij de bron en brengt alle relevante informatie over je producten en materialen samen op één plek. 

De materieelbeheer module geeft je altijd en overal inzicht in je materieel. Hierdoor weet je waar je materieel zich bevindt, wanneer dit voor het laatst gekeurd is en krijg je inzicht in wanneer je materieel weer terugkomt. De materieelbeheer module brengt alle relevante informatie over je materieel samen op één plek. Zo hoef je nooit meer onnodig de weg op, kan je met minder materieel dezelfde prestatie leveren en bespaar je veel tijd in de administratie.

De ruimtebeheer module geeft je eenvoudig en geautomatiseerd inzicht in al je vastgoed op basis van realtime data. Weet welke huurders waar zitten, welke spullen zich in een ruimte bevinden en genereer automatisch plattegronden. 

Cirlinq in de praktijk

Hermeta gevelbouw is sinds dag één gebruiker van het productenpaspoort en materieelbeheer. In de realisatie en bouw van de gevels werden in het verleden veel bokken gebruikt in het logistieke proces. Er ontbrak een centraal georganiseerd overzicht waar deze bokken waren bij de verschillende projecten in uitvoering. De bokken worden tegenwoordig voorzien van QR-codes en de verzamelde data wordt geregistreerd in Cirlinq. Dit maakt het mogelijk om te allen tijde een overzicht te raadplegen. Op dit centraal georganiseerde platform zijn de fysieke producten makkelijker identificeerbaar en terug te vinden bij de verschillende projecten in uitvoering. Hierdoor hoeven er geen nieuwe bokken geproduceerd te worden, worden ze meer hergebruikt en kan er ook een logistiek voordeel worden gerealiseerd door nog meer LEAN te werken. Hermeta kan hierdoor nog nauwkeuriger maatwerk leveren zonder duurzaamheid uit het oog te verliezen. Daarnaast levert de inzet van het productenpaspoort een legio aan voordelen. Zo is altijd van ieder element de gehele historie bekend. 

Zelf aan de slag gaan

Elk bedrijf kan eenvoudig met Cirlinq aan de slag gaan. Een Excel of een CSV bestand is voldoende om te starten. Cirlinq laat de techniek zijn werk doen waardoor al je gebouwen, producten en bedrijfsmiddelen worden verbonden aan de cloud en de gegevens automatisch worden verwerkt. Hierdoor heb je altijd en overal inzicht in je gebouwen, producten en bedrijfsmiddelen.
www.cirlinq.nl  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details