Platform over gevels, glas & daken
Een stap verder in gevelbekleding
Linarte halfopen gevelbekleding voor een opening of een raam in een gevel.

Een stap verder in gevelbekleding

Met Linarte heeft Renson een hoogwaardig, duurzaam en strak aluminium verticaal gevelbekledingssysteem in het assortiment, eenvoudig te plaatsen en multifunctioneel inzetbaar voor de meest unieke aankleding binnen en buiten. De Linarte afwerkingsprofielen worden individueel met kunststof clips schroefloos bevestigd op horizontale draagprofielen. Zo kunnen ze probleemloos uitzetten onder invloed van temperatuurschommelingen en kunnen maatafwijkingen in de breedte moeiteloos opgevangen worden. Renson presenteert nu een viertal nieuwigheden voor Linarte met nog meer mogelijkheden bij plaatsing en afwerking.

Directe bevestiging waarbij je de draagprofielen rechtstreeks met afstandsschroeven in de binnenmuur kan vastschroeven.

1 Directe bevestiging

Traditioneel worden de horizontale aluminium draagprofielen voor Linarte vastgeschroefd op een verticaal houten lattenwerk dat met afstandsschroeven doorheen de isolatie op de binnenmuur bevestigd wordt. Een nieuwe bevestigingsmethode zorgt er nu echter voor dat het houten lattenwerk overbodig wordt en dat je de draagprofielen rechtstreeks met afstandsschroeven in de binnenmuur kan vastschroeven. Dat gebeurt via een kunststof koppelstuk dat je in het draagprofiel schroeft. Grote voordeel is dat de totale opbouwdikte van een Linarte wand maar liefst 4 cm kleiner wordt. Ook mooi meegenomen is dat zowel de kosten van het bevestigingsmateriaal als de installatietijd drastisch verminderen en dat je – zonder hout – tot een duurzamer resultaat komt. 

2 Dagkantafwerking

Naast een compleet gamma afwerkingsprofielen (wissel-, pas- en hoekprofielen), is er nu ook een nieuw extrusieprofiel beschikbaar om elke dagkant mee af te werken van ramen in een gevel, bekleed met Linarte. Zo kan ook daar dezelfde kleur en kwaliteit gegarandeerd worden als de Linarte profielen op de gevel zelf.

Linarte dagkantafwerking voor een eenduidig beeld.

3 Halfopen gevelbekleding

Goed nieuws voor wie de verticale Linarte belijning ook wil laten doorlopen voor een opening of een raam in een gevel. Voortaan is dat perfect mogelijk dankzij een nieuw afdekprofiel. Het montageprincipe blijft gelijk, maar slechts de helft van de profielen wordt door gemonteerd en aan de achterzijde afgewerkt met een afdekprofiel. 

4 Tuinelementen

Met tuinelementen afgewerkt met dezelfde Linarte profielen wordt binnen- en buitenshuis én in de tuin overal dezelfde consequente look aangehouden. Een vrijstaande wand (Linarte Icon), design tuinverlichting (Linarte Outdoor Light), een bloembak of zitbank (Linarte Modulo) of zelfs een pakketbrievenbus: alles past daarmee in hetzelfde plaatje.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details