Platform over gevels, glas & daken
Een opwindende evolutie in de prestaties van isolatieglas

Een opwindende evolutie in de prestaties van isolatieglas

Door de steeds striktere milieuregels worden architecten, planners en energieadviseurs verplicht om het ontwerp van moderne glasgevels te herdenken omdat deze een belangrijke impact hebben op het energieverlies en de uitstoot van CO2. Vooruitgang boeken in het verlagen van de U-waarden en de condensatierisico’s zijn nu belangrijke onderwerpen in het ontwerp van hoog presterende gevelsystemen.

De randen van isolatieglas zijn met name cruciale zones waar een nieuwe gepatenteerde energy star® van Dow, getest overeenkomstig de Europese keuringsnorm ETAG 002 en EN 1279, een belangrijke bijdrage kan leveren aan een warmere glasrand en hierdoor op positieve wijze kan bijdragen tot een betere energieprestatie en een warmere oppervlaktetemperatuur van het glas.

DOWSIL™ 3364 Warm Edge IG Sealant is een secundaire structurele silicone die tot 45% lagere thermische geleiding en 25 % lagere psi-waarden biedt in warme randontwerpen in vergelijking tot de klassieke siliconen voor de isolatie van glas. Het product helpt om de U-waarden van een gordijnwand afhankelijk van het gevelsysteem en de gevelsamenstelling verder te doen dalen. Zo kan een verbetering tot 5 % worden bereikt zonder het algemene systeemontwerp te wijzigen. Dit is een belangrijke nieuwe stap die ook een kostenbesparend alternatief kan bieden voor lage-energie-ontwerpen. Door de interne oppervlaktetemperatuur van het glas met ongeveer 1°C te verhogen, levert DOWSIL™ 3364 Sealant ook een bijdrage tot een hoger comfort van de gebouwbewoners. Tegelijk vermindert ook het risico op condensatie.

Erg voordelig voor gebruik in unitised gevelsystemen, toggle-systeemontwerpen, glashoeken, houtgevelontwerpen, ramen en deuren. Meer informatie en technische gegevens over DOWSIL™ 3364 Warm Edge IG Sealant is te vinden via consumer.dow.com/construction.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details