Platform over gevels, glas & daken
Een oplossing voor brandveilige gevels

Een oplossing voor brandveilige gevels

Bijvoorbeeld Swisspearl Windstopper Extreme. Dit materiaal is in de basis een doorontwikkelde waterkerende, dampopen binnenspouwplaat en maakt vanwege de brandwerende eigenschappen een comeback bij de opbouw van gevelconstructies.

Brandklasse A2

De Swisspearl Windstopper is in twee varianten beschikbaar: Basic en Extreme. De Swisspearl Windstopper Extreme is voor twee doeleinden te gebruiken. Ten eerste als tijdelijke bescherming tegen weer en wind. Het is dan wel gewenst om binnen twaalf maanden af te bouwen. Daarnaast is de Extreme Winstopper te gebruiken voor gevelbekleding met een open gevelbekleding, tot wel 20% van het oppervlak. Voor de architect is er met dit materiaal dus meer ruimte voor creativiteit in een ontwerp. De Swisspearl windstoppers zijn een aantrekkelijk alternatief voor brandwerende folies, zowel in duurzaamheid als kostentechnisch. Dit product valt in brandklasse A2 en voldoet daarmee in bijna alle gevallen ruim aan de brandwerende eisen in het Bouwbesluit.

Esthetische uitstraling

De plaat is verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Aan de buitenkant zijn micadeeltjes verwerkt, welke goed zichtbaar zijn aan de buitenkant. Deze dragen bij aan de brandwerendheid. Samen met de kleur Anthracite zorgen ze voor een esthetische uitstraling die bij een open houten gevelbekleding voor een opvallend effect zorgt.

Diktes:

• 4,5 millimeter
• 9 millimeter

Kleuren:

• Natural Grey
• Anthracite

Project in Ewijk

Voor een project in Ewijk waar een gebouw met een achttal appartementen wordt gerealiseerd, is voor de Swisspearl windstopper gekozen. Dit wordt gebruikt voor de zijgevel en de gevel rondom de raampartijen. Het is een open houten gevel met verticale stroken thermisch verduurzaamd vurenhout die brandvertragend zijn behandeld. Het is inmiddels een constructie geworden met minerale wol en 4,5 millimeter Swisspearl Windstopper Extreme in de kleur Anthracite.

Woningen voor mensen met een beperking

Dit project is opgepakt nadat de oorspronkelijke unitbouwer failliet ging. De gevels waren al grotendeels met multiplex opgebouwd en zouden worden afgewerkt met spuitkurk. Voor deze situatie was dit een minder geschikte oplossing. De aangebrachte houtvezelisolatie had een extra bescherming nodig om de gevelconstructie te laten voldoen aan de vereiste brandklasse B. Ook hier is de Swisspearl Windstopper Extreme als brandscheidende laag toegepast. Aan de buitenkant wordt dit pand eveneens afgewerkt met een brandveilige gevelplaat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details