Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

Een oplossing voor brandveilige gevels

Brandveiligheid heeft één van de hoogste prioriteiten voor iedere projectontwikkelaar. Gelukkig komen er ook steeds meer oplossingen voor brandveiligheid op de markt.

31 mei 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Bijvoorbeeld Cembrit Windstopper Extreme. Dit materiaal is in de basis een doorontwikkelde waterkerende, dampopen binnenspouwplaat en maakt vanwege de brandwerende eigenschappen een comeback bij de opbouw van gevelconstructies.

Brandklasse A2

De Cembrit Windstopper is in twee varianten beschikbaar: Basic en Extreme. De Cembrit Windstopper Extreme is voor twee doeleinden te gebruiken. Ten eerste als tijdelijke bescherming tegen weer en wind. Het is dan wel gewenst om binnen twaalf maanden af te bouwen. Daarnaast is de Extreme Winstopper te gebruiken voor gevelbekleding met een open gevelbekleding, tot wel 20% van het oppervlak. Voor de architect is er met dit materiaal dus meer ruimte voor creativiteit in een ontwerp. De Cembrit windstoppers zijn een aantrekkelijk alternatief voor brandwerende folies, zowel in duurzaamheid als kostentechnisch. Dit product valt in brandklasse A2 en voldoet daarmee in bijna alle gevallen ruim aan de brandwerende eisen in het Bouwbesluit.

Esthetische uitstraling

De plaat is verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Aan de buitenkant zijn micadeeltjes verwerkt, welke goed zichtbaar zijn aan de buitenkant. Deze dragen bij aan de brandwerendheid. Samen met de kleur Anthracite zorgen ze voor een esthetische uitstraling die bij een open houten gevelbekleding voor een opvallend effect zorgt.

Diktes:

• 4,5 millimeter
• 9 millimeter

Kleuren:

• Natural Grey
• Anthracite

Project in Ewijk

Voor een project in Ewijk waar een gebouw met een achttal appartementen wordt gerealiseerd, is voor de Cembrit windstopper gekozen. Dit wordt gebruikt voor de zijgevel en de gevel rondom de raampartijen. Het is een open houten gevel met verticale stroken thermisch verduurzaamd vurenhout die brandvertragend zijn behandeld. Het is inmiddels een constructie geworden met minerale wol en 4,5 millimeter Cembrit Windstopper Extreme in de kleur Anthracite.

Woningen voor mensen met een beperking

Dit project is opgepakt nadat de oorspronkelijke unitbouwer failliet ging. De gevels waren al grotendeels met multiplex opgebouwd en zouden worden afgewerkt met spuitkurk. Voor deze situatie was dit een minder geschikte oplossing. De aangebrachte houtvezelisolatie had een extra bescherming nodig om de gevelconstructie te laten voldoen aan de vereiste brandklasse B. Ook hier is de Cembrit Windstopper Extreme als brandscheidende laag toegepast. Aan de buitenkant wordt dit pand eveneens afgewerkt met een brandveilige gevelplaat.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details