Platform over gevels, glas & daken
Een goede gevel begint bij een goed ontwerp
Upkot in Gent, ontworpen door Archipl Architecten cvba. (Beeld: Archipl Architecten cvba)

Een goede gevel begint bij een goed ontwerp

Dat vindt ook Bart Halters, hoofd bedrijfsbureau bij WVH Gevelprojecten. Het bedrijf is een professionele gevelbouwer met zeer veel ervaring, expertise en inzicht in mogelijkheden binnen de geveltechniek.

“Wij houden altijd rekening met de geldende kwaliteitseisen en bouw- en milieunormen,” zegt Halters. “We komen graag met vernieuwende ideeën en toepassingen die resulteren in verrassende, efficiënte en kostenbesparende geveloplossingen.” WVH heeft tegenwoordig specialistische ervaring op het gebied van hoogwaardige hoogbouw projecten waarbij de gevel door middel van prefab elementen in één keer dichtgezet kan worden. “De vraag naar prefab neemt steeds meer toe. Maar het valt of staat met een goed ontwerp.”

Our Domain in Rotterdam, uitgewerkt in HiCAD (ISD) met de elementenmodule van WVH Gevelprojecten. (Beeld: WVH Gevelprojecten)

Building together

“We worden graag in een vroeg stadium bij een project betrokken, zodat we aan de hand van de wensen van de architect kunnen kijken hoe we dat projectspecifiek kunnen aanpakken. Inclusief een goede technische achterconstructie waarbij we rekening houden met de randvoorwaarden van leveranciers en bouwfysische aspecten.” WVH werkt veelal aan BIM-projecten waarin alles afgestemd wordt aan de hand van een 3D-model. “De meerwaarde hiervan is dat je ziet wat de overige partijen aan het maken zijn en hier al rekening mee kunt houden in je ontwerp.”

De bijzondere gevel van Upkot in Gent, ontworpen door Archipl Architecten cvba. De gevel is gerealiseerd door WVH Gevelprojecten. (Beeld: WVH Gevelprojecten)

Software met focus op de gevelbranche

“Door met HiCAD te werken, een softwarepakket van ISD, tekenen we alles uit tot en met de laatste schroef, echt op LOD500-niveau dus. Als je in de beginfase zeer nauwkeurig werkt, dan tackel je uitdaging vroeg in het traject en verloopt de aansturing van het productieproces beter,” weet Halters. “Zo ontstaat er een nagenoeg kant-en-klaar bouwpakket van prefab elementen waarin alles al machinaal voorzien is waardoor de verwerking snel, eenvoudig en efficiënt kan plaatsvinden.” WVH maakt veelvuldig gebruik van de Element Installation-module van HiCAD. “Daar zitten de standaardproducten in van bijvoorbeeld onze leverancier Alucobond, maar kunnen we ook onze eigen projectspecifieke oplossingen aan toevoegen. Zo ontstaat er een goede basis binnen deze module waar we elk gevelproject goed mee aan kunnen vliegen.”

BIM-model (WVH) in HiCAD (ISD) van Upkot in Gent (ontwerp van Archipl Architecten cvba). (Beeld: WVH Gevelprojecten)

Optimale engineering en uitstekende output

Halters vertelt dat de engineering middels HiCAD geoptimaliseerd wordt binnen WVH. Ook het plaatwerk inclusief de bijbehorende bewerkingen zit allemaal in de software. “Een echte meerwaarde voor de aansturing van ons productieproces. De output plaatsen we vanuit HiCAD als exportbestand één op één in de software van de productiemachines, óók bij onze leveranciers, waarmee de foutkans gereduceerd wordt.” Ook de koppeling met Excel draagt bij aan ons werkproces, omdat we zo eenvoudig de BOM-lijsten voor onze bestellingen kunnen genereren.”

Het eerste project dat WVH met behulp van de Element Installation-module van HiCAD heeft uitgevoerd, is Our Domain Rotterdam. “Onze primeur op het gebied van die specifieke module,” zegt Halters. “De prefab elementen zijn inclusief bekleding met behulp van deze module in elkaar gezet en naar de bouw gegaan. Bij het tweede project Upkot in Gent zien we pas echt hoeveel tijdswinst we hebben behaald. De panelen hebben unieke vormen waardoor het gebouw een grillige geveluitstraling krijgt. Als we dit individueel hadden moeten uitwerken, dan was het een tijdrovende klus geweest. Nu hebben we het dankzij Element Installation snel en efficiënt kunnen opbouwen in 3D binnen de HiCAD software van ISD.” Halters besluit: “Naast de software van ISD zijn we ook zeer content met de uitstekende service. Bij ISD spreken ze duidelijk dezelfde taal, begrijpen waar we tegenaan lopen en hebben de juiste knowhow om hierbij te helpen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details