SoulWood
01:35
29-11-2018

Een gevel voor ‘eeuwig’

Al meer dan dertig jaar is Duco Heeneman van SoulWood® actief in de houtsector. “In die jaren heb ik allerlei typen houten gevelbekleding voorbij zien komen, niet zelden op een verkeerde wijze toegepast. Reden om ons eigen merk houten gevelbekleding te ontwikkelen – SoulWood® – die we uitsluitend leveren als totaalpakket, inclusief advisering voor en tijdens de bouw.

SoulWood® is een echt Nederlands product, benadrukt Heeneman. “Het hout wordt vanzelfsprekend geïmporteerd, maar alle bewerkingen worden in Nederland gedaan. Ons doel is om houten gevelbekleding kwalitatief en milieutechnisch naar een hoger niveau te tillen. Daarom bepalen we altijd voorhand samen met de opdrachtgever en/of architect of de beoogde toepassing ook op een verantwoorde wijze te realiseren is. Wij kunnen invulling geven aan elke houtvraag, maar soms luidt het antwoord omwille van de houtsoortkeuze en de gewenste toepassing gewoon ‘nee’.”

SoulWoodHet standaard SoulWood®-totaalpakket bestaat uit drie typen: Premium, Modi en Modi Select.

Onderhoud is een keuze
Het standaard SoulWood®-totaalpakket bestaat uit drie typen: Premium, Modi en Modi Select. “Premium staat voor vuren, Modi voor thermisch gemodificeerd vuren en Modi Select is in de basis thermisch gemodificeerd fraké, ” licht Heeneman toe. “Vervolgens is er keuze uit verschillende modellen. Rabat voor zowel horizontale als verticale toepassing in een werkende breedte van 125 mm. Zweeds Rabat is geschikt voor horizontale toepassing in een potdekselprofiel in 125 mm werkende breedte en Rhombus is geschikt voor toepassing als open gevelbekleding, zowel horizontaal als verticaal, en beschikbaar in drie breedtematen: 70, 95 en 125 mm. Tot slot zal nog een keuze gemaakt moeten worden voor het type afwerking. Modi en Modi Select kunnen overigens ook onbehandeld aan de gevel worden toegepast. Het hout ondergaat dan een natuurlijke vergrijzing. Alle drie de oplossingen kunnen voorzien worden van een Weathering Grey-beschermlaag of een watergedragen, dampdoorlatende beits in kleur. Eenmaal gemonteerd aan de gevel is onderhoud een keuze, geen must. Wanneer alles op de juiste manier wordt gemonteerd zijn wij overtuigd van ons product en daarom geven wij vijftien jaar garantie op SoulWood®.”

SoulWoodHeeneman verklapt dat SoulWood® naast het standaard programma ook graag meedenkt in speciale toepassingen onder het type ‘Special’. “Vanzelfsprekend bekijken we op voorhand of de houtsoort of afwerking zich leent voor de eisen die gesteld worden aan een gevel. Ook een brandvertragende behandeling is mogelijk tot zelfs Euroklasse B-s2, d0 met alle onderliggende (test)rapporten voor diverse gevelprofielen alsook een unieke verplichte CE-markering. Ongeacht welke keuze wordt gemaakt, in alle gevallen leveren we SoulWood® inclusief gevelmateriaal, achterconstructie, afwerking en bevestigingsmateriaal. Indien gewenst verzorgen we ook de montage via onze montagepartners.
Tot slot is het vermeldenswaardig dat SoulWood® uitsluitend FSC® of PEFC™ gecertificeerd hout levert, zodat wij niet alleen in de nabije, maar ook in de verre toekomst prachtige houten gevels kunnen blijven leveren!”    

Tekst: Roel van Gils    Beeld: SoulWood®, Nadine Korringa
Uitgelichte afbeelding: 
Eenmaal gemonteerd aan de gevel is onderhoud een keuze, geen must.

Gevelbouw partners

Rometa MetaalproductenSolarlux Nederland