Platform over gevels, glas & daken
Eén CAD-oplossing van ontwerp tot productie

Eén CAD-oplossing van ontwerp tot productie

Het bouwproces wordt gelukkig steeds efficiënter ingericht. Naar software toe helpt ISD Benelux bedrijven al tientallen jaren met het optimaliseren en stroomlijnen van bedrijfsprocessen. HiCAD is een alles-in-een softwareoplossing voor het ontwerpen, detailleren en productie gereed maken van een gebouw met een sterke focus op de gevel. Op de BouwBeurs 2019 presenteert ISD Benelux haar nieuwste versie HiCAD 2019.

Het is voor het eerst dat ISD zijn software-oplossingen toont op de BouwBeurs, zegt Willem van Kreij van ISD Benelux. “We hebben veel ervaring met beurzen in binnen- en buitenland en staan bovendien begin januari op de BAU in München. Met het oog op de digitalisering in de bouw, vonden we het hoog tijd ook de bezoeker van de BouwBeurs kennis te laten maken met HiCAD.” Arjen Klein van ISD Benelux vult aan: “Met HiCAD bieden we een totaaloplossing voor bijna ieder aspect in de bouw. De software is dan ook geschikt vanaf de architect tot aan de productie van de beoogde elementen en objecten. Er hoeft geen andere CAD-software meer aan te pas te komen.”

Dak&wand-module
ISD is met HiCAD actief in een groot aantal subbranches in de bouw en biedt daarvoor specifieke modules. Arjen: “Op de BouwBeurs tonen we onder meer de module metaalbouw bestemd voor de ontwikkeling van ramen, deuren, kozijnen en vliesgevels, en de module staalbouw voor het engineeren van trappen, balustrades, bordessen en balkonhekken. De nieuwste dak&wand-module beleeft in Utrecht zijn primeur. De module bevat alle profielsystemen van de bekende dak- en wandleveranciers. Ook hebben we een oplossing specifiek voor (Alucobond)-cassettes.”

BIM Basis ILS
Behalve op de modules focust ISD zich ook op de informatie-uitwisseling tussen architect en (gevel)bouwer. Willem: “We zijn als partner van de VMRG het afgelopen jaar nauw betrokken geweest bij het vormgeven van de normen ten aanzien van Informatieleveringsspecificatie (ILS) en de problematieken die spelen in deze wereld. Ons hoofdkantoor in Duitsland vertaalt dat naar concrete oplossingen. Hierin hebben we mooie stappen gemaakt. Onze klanten kunnen voortborduren op de modellen van de architect, deze bewerken, eventueel aanpassen en hier hun eigen werk aan toevoegen om dat vervolgens weer ter controle te leggen bij de architect of hoofdaannemer. Vanuit hetzelfde model kunnen vervolgens onder andere de zaagtekeningen, stuklijsten en montagetekeningen worden herleid.” HiCAD reduceert de engineeringstijd aanzienlijk en verlaagt de foutenlast, resumeert Arjen Klein. “Er gaat immers geen info gedurende het traject verloren.”    

Tekst: Roel van Gils    Beeld: ISD Benelux
Uitgelichte afbeelding: 
Calvijn College met de trappen van Draw2design. (Beeld: www.reclamos.be)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details