Platform over gevels, glas & daken
Ecologisch én architectonisch bouwen met vezelcement
Swisspearl Windstopper Basic is een waterkerende, dampopen en brandwerende vezelcementplaat voor toepassing aan de spouwzijde van een geventileerde gevel

Ecologisch én architectonisch bouwen met vezelcement

Bouwen op een traditionele manier en met traditionele materialen is niet langer houdbaar. Het is niet efficiënt en allesbehalve ecologisch op termijn. Dat zegt Yves Fordel van Swisspearl, één van de grootste vezelcementfabrikanten van Europa. “Het thema van de beurs GEVEL 2022 ‘Inception’ oftewel een nieuw begin, past dan ook volledig in de huidige tijdsgeest. Onze vezelcementproducten sluiten daar ongelooflijk op aan.” Swisspearl heeft voor de beurs een tweetal primeurs in petto: de Swisspearl Patina Signature en de Swisspearl Windstopper.

Via de Visualizer op de website van Swisspearl krijgt men een goed beeld van de mogelijke geveltoepassingen.

Swisspearl is al vele jaren een vaste ‘gast’ op de beurs GEVEL. “We komen er graag,” erkent Fordel. “Het thema van de 2022-editie kon niet beter en is ons op het lijf geschreven. Het nieuwe bouwen behelst onder meer een verregaande prefabricage onder geconditioneerde omstandigheden en een bewuste keuze voor duurzaam verantwoorde materialen. Vezelcement leent zich uitstekend voor prefabricage door zijn lichte gewicht, verwerkingsgemak én duurzaam karakter. Het bestaat uit natuurlijke producten als cement (gebrande kalk) -, water, cellulose vezels en toeslagstoffen. Die zijn recyclebaar. Al onze producten zijn bovendien onbrandbaar, vochtbestendig en onderhoudsarm.”

De Swisspearl Patina Signature maakt van elk gebouw een unieke creatie en geeft architecten maximale artistieke vrijheid.

Artistieke vrijheid

Op de stand van Swisspearl kunnen bezoekers, zoals ze intussen gewend zijn van de Deense fabrikant, vrijwel het complete portfolio bekijken. Swisspearl wil graag twee producten nu alvast in de kijker zetten. Fordel: “De Swisspearl Patina Signature maakt van elk gebouw een unieke creatie en geeft architecten maximale artistieke vrijheid. Het concept combineert twee van onze bestaande gevelplaten: Swisspearl Patina Original en Swisspearl Patina Rough. De Swisspearl Patina Original gevelplaat wordt gezandstraald met een gepersonaliseerd motief naar keuze. Het resulteert in een 100% uniek gevelontwerp. Swisspearl Patina Signature is net als zijn basis een door-en-door gekleurde plaat en wordt na het zandstralen gehydrofobeerd voor een gegarandeerd lange levensduur. Op onze stand gaan we Swisspearl Patina Signature in een aantal creatieve voorbeelden laten zien.”

Swisspearl Patina Inline.

Swisspearl Windstopper

Ook achter de esthetische schil kan Swisspearl met zijn producten een wezenlijke bijdrage leveren aan het verhogen van de kwaliteit en brandveiligheid. “Swisspearl Windstopper Basic is een waterkerende, dampopen en brandwerende vezelcementplaat voor toepassing aan de spouwzijde van een geventileerde gevel,” legt Fordel uit. “Doorgaans wordt een HSB-achterconstructie voorzien van een folie. Zo’n folie voegt niets toe aan de statische constructie van het geheel en is heel gevoelig voor beschadigingen. Swisspearl Windstopper daarentegen maakt de constructie stijver én super brandveilig. In de Nordics en het Verenigd Koninkrijk wordt deze plaat veel toegepast, vooral vanwege de steeds hogere brandwerendheidseisen. Ook in de Benelux is men zich steeds bewuster van de noodzaak om brandveilig te bouwen. Uniek is dat de Swisspearl Windstopper Extreme tot maximaal een jaar kan fungeren als tijdelijke brandveilige gevel. Je hoeft geen haast te maken met de esthetische schil.”

Zoals gezegd zijn de Swisspearl Patina Signature en de Swisspearl Windstopper slechts een greep uit de vele mogelijkheden die Swisspearl biedt. “Via de Visualizer op onze website krijgt men een goed beeld van de mogelijke geveltoepassingen. Daarnaast nodigen we geïnteresseerden van harte uit op onze stand 03.C030 op GEVEL 2022 om onze unieke oplossingen in real life te komen bewonderen. Swisspearl heeft met recht de gevel- en bouwplaten van de toekomst.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details