Platform over gevels, glas & daken
Gevelbekleding

Écht 100% circulaire gevelbekleding

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De gevelbekleding heeft een unieke (natuurlijke) look en feel.

Tekst | Tekst en beeld: Martens keramiek

12 februari 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Jaren van research en testen hebben geleid tot een 100% circulaire en biobased gevelbekleding genaamd Kerloc. Het is een koud keramisch plaatmateriaal waarbij gebruik wordt gemaakt van restmaterialen uit land-, tuin- en bosbouw.

Door de reststromen samen te voegen met voornamelijk natuurlijke mineralen ontstaat er een versteningsproces. Voor dit productieproces is geen additionele verhitting nodig. Door zijn unieke producteigenschappen is het ook nog eens volledig recyclebaar én oneindig
herbruikbaar voor de productie van nieuwe Kerloc-platen. Tevens is het geschikt voor demontage en remontage. Dit maakt het een duurzame oplossing in de bouw.

Esthetisch gezien wordt Kerloc afgewerkt met een KEIM-coating die in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is.

De gevelbekleding heeft een unieke (natuurlijke) look en feel. Esthetisch gezien wordt Kerloc afgewerkt met een KEIM-coating die in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. KEIM is een minerale coating die minimaal 20 jaar kleurvast is. Naast dit onderhoudsarme
aspect heeft Kerloc de positieve eigenschap dat het een minimale werking heeft door vocht- en temperatuurverschillen.

De gevelbekleding is onbrandbaar. Zo heeft het product een A1-brandklasse. Brandtesten in combinatie met zowel een houten als aluminium achterconstructie tonen een A2-brandklasse aan. Kerloc is inzetbaar voor utiliteit- en woningbouw, conceptbouw, renovatie en transformatie.

Martens keramiek is sinds kort landelijk partner geworden van Cirkelstad. Wij staan voor steden zonder afval, en zonder uitval!

Kerloc is een circulair, biobased en uiterst betaalbaar alternatief voor traditionele gevelbekleding. Meer informatie via www.kerloc.eu.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details