Platform over gevels, glas & daken
Dynamisch project met verrassingen

Dynamisch project met verrassingen

Dit jaar leverde Lieftink Geveltechniek het gerenoveerde én deels nieuwe pand op van de KBK Bouwgroep in Volendam. Erop terugkijkend kan commercieel directeur Joost Plompen niet anders zeggen dan dat het ‘een dynamisch project was met uitdagingen en verrassingen’.

Een toekomstbestendig pand met een moderne uitstraling én genoeg vierkante meters om alle werknemers op één locatie te huisvesten. Dit was in het kort de opdracht van KBK Bouwgroep. De architecten van Kuiper Steur architecten BNA maakten een ontwerp, Lieftink Geveltechniek werd gevraagd om vliesgevels, kozijnen en een grote lichtkoepel te leveren en installeren. “Tijdens een eerder project, de transformatie van het oude Volkskrant-gebouw in Amsterdam, werkten we voor het eerst samen,” vertelt Joost Plompen, commercieel directeur Lieftink Geveltechniek. “We hadden direct een goede klik en er was een wederzijds vertrouwen. Dat heeft er mede voor gezorgd dat KBK Bouwgroep ons benaderde om samen te werken aan de renovatie en uitbreiding van hun pand. Bovendien hadden de architecten van Kuiper Steur een specifiek type kozijn in hun ontwerp verwerkt dat wij konden leveren.”

Verrassingen tijdens bouw

Renovatie van het betreffende pand was geen overbodige luxe. Het pand was gedateerd en in de loop der jaren was het van binnen aangepast en waren ruimten bijvoorbeeld opnieuw opgedeeld en ingedeeld. “Dat zorgde meteen voor een uitdaging tijdens de bouw. De maatvoeringen op tekening kwamen niet altijd overeen met de werkelijkheid. Ter plekke moesten we samen deze verrassingen oplossen, zodanig dat het ontwerp intact bleef. Omdat KBK Bouwgroep zowel opdrachtgever als aannemer was, konden we heel snel schakelen. Heel fijn, het praat makkelijker en maakt het voor ons ook leuker. De samenwerking verliep daardoor dynamisch en de gehele bouw hebben wij als een feestje ervaren.”

Goede afstemming

De verrassingen tijdens de bouw waren niet de enige uitdaging. Ook de planning was een belangrijk punt. “Gedurende de renovatie en uitbreiding moest er gewoon bij KBK doorgewerkt worden. Het pand was dus gewoon in gebruik terwijl er volop gebouwd werd. Dat vergde een goede afstemming van de planning opdat de medewerkers zo min mogelijk overlast zouden ondervinden. De bouw is daarom in drie fasen verlopen.”

Basisafspraken gemaakt

In totaal leverde Lieftink 250 vierkante meter kozijnen, 650 vierkante meter vliesgevel en een grote lichtkap. Het resultaat is een pand waar de medewerkers van Lieftink trots op zijn. “Het is een hypermodern gebouw geworden, duurzaam met een hoge isolatiewaarde dat helemaal past in de huidige tijdgeest.” De samenwerking bevalt zo goed dat beide partijen concrete basisafspraken voor de toekomst hebben gemaakt. Voordeel hiervan volgens Plompen is dat ‘bij vervolgprojecten de randvoorwaarden al duidelijk zijn en we ons helemaal op het project zelf kunnen focussen’. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details