Platform over gevels, glas & daken
Duurzame verlijmings-  en afdichtingssystemen

Duurzame verlijmings- en afdichtingssystemen

De gloednieuwe ‘beurscontainer’ van Bostik was tijdens GEVEL 2020 gevuld met een aantal interessante producten. Bostik zette tijdens de beurs onder meer de duurzame verlijmingssystemen voor gevelplaten en steenstrips in de kijker, alsmede het programma Duurzaam Luchtdicht Bouwen en het assortiment Zwaluw FireProtect® ten behoeve van het brandwerend afdichten van lineaire voegen en doorvoeringen. Een terugblik met Technical Accountmanager Marcel van der Most.

Gevelplaatverlijmingen wint aan populariteit, zegt Van der Most. “Het vertrouwen in duurzame en kwalitatief hoogwaardige lijmtechnieken is weer terug. Het is ook de meest efficiënte en meest voordelige manier om een gevelplaat onzichtbaar te monteren aan de gevel. Als de verwerkingsvoorschriften in acht worden genomen, bouw je met onze verlijmingssystemen voor gevelplaten, Bostik Paneltack, een duurzame gevel op die voldoet aan alle certificeringen, zowel KOMO als ETA. Wij verstrekken vervolgens zonder problemen een 10-jarige projectgarantie, mits aan alle gestelde voorwaarden wordt voldaan. Dat schept natuurlijk nóg meer vertrouwen.”

Voor de beurs heeft Bostik een speciale ‘beurscontainer’ laten ontwikkelen waarin ze alle concepten kunnen tonen.

 

Hoog-elastische lijm

Het Bostik Paneltack-lijmsysteem wist tijdens GEVEL 2020 volop de aandacht op zich te vestigen. “Het is een vochtuithardende, hoog-elastische lijm op basis van SMP (Silyl Modified Polymer),” legt Van der Most uit. “Het lijmsysteem kan gebruikt worden voor het verlijmen van gevelpanelen in de ruimste zin van het woord en is uitermate geschikt voor onder meer de verlijming van een diversiteit van gevelpanelen, boeiboorden, luifels en borstweringen. Het verlijmingssysteem voor gevelplaten bestaat in feite uit vier stappen; een primer voor de ondergrond, een primer voor de gevelbekleding, een dubbelzijdige foamtape en de lijm zelf. Door het 4-stappenplan op de juiste wijze te doorlopen, ontstaat een gegarandeerde en stabiele verbinding. Datzelfde geldt voor Bostik Stone Solutions, een flexibel lijmsysteem om steenstrips op diverse ondergronden te verlijmen.”

Projectmatige aanpak

Geveltechniekverlijmingen vragen volgens Van der Most een projectmatige aanpak. “We worden vaak al in het voortraject ingeschakeld om ons licht te laten schijnen op de gevelplaatverlijming,” zegt Van der Most. “We geven advies, voeren controles uit op de bouw, verzorgen toolbox meetings en doen steekproeven tijdens de uitvoering. Ook staan we in voor de eindcontrole om überhaupt de beoogde garanties te kunnen afgeven. Op die manier wordt het gehele project in kaart gebracht én gedocumenteerd. Voor de applicatie van onze systemen werken we samen met een aantal strategische partners. Al onze verlijmingssystemen voor gevelplaten zijn getest. Mocht een bepaalde detaillering nog niet zijn getest, dan gaan we daar eerst uitvoerig mee aan de slag voordat het wordt vrijgegeven.”

Beurscontainer

Vanzelfsprekend stonden tijdens GEVEL 2020, naast de Bostik Gevelplaatverlijming ook de Bostik Stone Solutions, een verlijmingssysteem voor steenstrips, in de spotlights, maar ook voor onze concepten Zwaluw Duurzaam Luchtdicht Bouwen en Zwaluw FireProtect® was de nodige aandacht, blikt Van der Most terug. “Het eerste Zwaluw-concept biedt een brede range aan producten voor luchtdicht bouwen, zoals kitten, tapes en schuimen. Met Zwaluw Fire-Protect® bieden we eveneens een breed palet aan kitten, schuimen, hulzen en brandmanchets om lineaire voegen en doorvoeringen brandwerend af te dichten. Voor de beurs hebben we een speciale ‘beurscontainer’ laten ontwikkelen waarin we al onze concepten kunnen tonen. Op die manier presenteren we ons altijd op een uniforme en herkenbare wijze en zijn we niet afhankelijk van de stand die de beursorganisatie ons voorschotelt. We kijken dan ook positief terug op de beurs en hebben een aantal mooie nieuwe contacten opgedaan. Het biedt kansen om ons portfolio steeds verder uit te breiden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details