Platform over gevels, glas & daken
Duurzame ‘houten’ gevelbekleding voor schuur 3.0
De Millboard Envello-collectie is niet van echt hout te onderscheiden en laat zich net zo eenvoudig verwerken.

Duurzame ‘houten’ gevelbekleding voor schuur 3.0

Met de uitstraling van echt hout, zonder de nadelen ervan

Een oude schuur op het erf van de familie Brummelhuis krijgt momenteel de update van zijn leven. Het resultaat is straks een schuur 3.0, als we de eigenaar mogen geloven. Hij is in ieder geval zeer te spreken over de nieuwe Millboard-gevelbekleding, net als de verwerker trouwens, die doorgaans nogal sceptisch is over het gebruik van ‘hout-look’ materialen. De Millboard Envello-collectie daarentegen is niet van echt hout te onderscheiden en laat zich net zo eenvoudig verwerken. Of misschien zelfs nog iets beter…

De bestemming van de geüpdatete schuur is nog onzeker. “We zouden de schuur als B&B kunnen inzetten of als vakantiewoning verhuren, maar zien onszelf hier op termijn ook wel in wonen”, begint Laurents Brummelhuis. De verbouwing is nogal rigoureus aangepakt. “Alleen de vier muren zijn behouden. Er is een nieuw dak geplaatst en de muren zijn voorzien van een dik pak isolatie en afgewerkt met de prachtige planken van Tholin. Dat laatste was overigens wel een zoektocht. We waren namelijk op zoek naar een onderhoudsvrije gevelbekleding, maar wel één met de uitstraling van echt hout. Op internet stuitten we op een gegeven moment op de planken van Millboard. Nadat we de planken bij Tholin Bouwproducten in het ‘echt’ hadden bekeken, waren we meteen enthousiast.”

De Envello-gevelbekleding in Smoked Oak lijkt sprekend op eiken.

Snelle montage

Millboard is een duurzaam alternatief voor een houten gevelbekleding. De Envello-gevelbekleding in Smoked Oak lijkt sprekend op eiken en heeft bovendien mooie eigenschappen voor de verwerker. “Ik ben zelf geen liefhebber van kunststoffen”, valt Alwin Kuiphuis van het gelijknamige timmerbedrijf met de deur in huis. “Maar Millboard is wat dat betreft echt een uitzondering. Het materiaal laat zich fantastisch bewerken en snel monteren.” In dit geval worden de Envello-planken verticaal gemonteerd op een houten regelwerk. “Dankzij de veer- en groefverbinding worden de planken verdekt geschroefd. Leuk detail is overigens dat de toplaag van de plank een zelfherstellend vermogen heeft. Mocht het zo uitkomen dat de veer van plank niet gebruikt kan worden, maken we gebruik van speciale schroeven die verdwijnen in de plank. De toplaag trekt zich dan dicht. Verder hebben we nauwelijks afval, want alle reststukken worden gewoon ingezet. Wel worden de planken 20 graden schuin aangezaagd, zodat water altijd naar buiten wordt afgevoerd.”

De planken worden met de hand gekleurd en na-bewerkt. Hierdoor ontstaat een natuurlijke kleurnuance tussen de verschillende planken.

De Envello-collectie is uniek vanwege de natuurgetrouwe echtheid van de planken. De planken worden met de hand gekleurd en na-bewerkt. Hierdoor ontstaat een natuurlijke kleurnuance tussen de verschillende planken. “Het is niet van echt hout te onderscheiden. We hebben dan ook veel aanloop van geïnteresseerden die zich verbazen over de hoogstaande kwaliteiten van het product”, zegt Brummelhuis. “We hebben heel veel andere producten bekeken, maar er is geen enkel alternatief dat ook maar in de buurt komt van Millboard. En het allerbelangrijkste voor ons is dat het een onderhoudsarm en daarmee toekomstbestendig product is. Het is niet goedkoop, maar als het materiaal doet wat het belooft, is het dat wel waard.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details