Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

Duurzame gevelverlichting

berlin-676003_1920-kopieren

11 augustus 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een aantal jaren geleden zorgde de technologie achter LED verlichting voor een ware revolutie op het gebied van verlichten. Vandaag de dag is LED verlichting niet meer weg te denken in duurzame bouwprojecten, en door nieuwe innovaties kan LED verlichting in bijna elke situatie toegepast worden. Doordat LED verlichting zeer goed vochtbestendig is, is deze manier van verlichting uitermate geschikt voor buitengebruik.

Voordelen van gevelverlichting

Veel ondernemers weten dat gevelverlichting vele voordelen met zich meebrengt. Het bedrijfspand is immers dag en nacht duidelijk herkenbaar wat een positieve invloed heeft op de naamsbekendheid in de regio. Een bijkomend voordeel is dat er relatief weinig ingebroken wordt bij panden die goed verlicht zijn. Criminelen zullen immers eerder kiezen voor een volledig duister pand waar ze ongestoord hun slag kunnen slaan.

LED panelen

Gevelverlichting heeft dus verschillende voordelen. Voor gevelverlichting worden echter vaak ouderwetse schijnwerpers gebruikt die erg veel stroom vragen. Op deze manier kan de gevelverlichting dus uitgroeien tot een grote kostenpost. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse LED alternatieven op het gebied van gevelverlichting. De meest duurzame en veelzijdige manier van gevelverlichting op dit moment is gevelverlichting door middel van LED panelen. Een led paneel is als het ware een moderne en duurzame versie van de ouderwetse TL bak. Deze LED panelen zijn zeer energiezuinig en erg geschikt voor buitengebruik. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en kunnen ze desgewenst gemakkelijk gepersonaliseerd worden.

Goedkoop en milieuvriendelijk

Moderne LED panelen leveren een hoge lichtopbrengst en zijn zeer zuinig in het verbruik. Wie op zoek is naar duurzame gevelverlichting doet er dus goed aan te informeren naar de mogelijkheden met LED panelen. Eén van de belangrijkste kenmerken van LED verlichting is dat het erg lang mee gaat. LED panelen zijn dan ook zeer onderhoudsvriendelijk en een goede investering voor de langere termijn. Mede door het lage verbruik en de lange levensduur zijn de panelen bovendien een stuk beter voor het milieu dan traditionele verlichting. Met gevelverlichting van LED panelen werkt u dus niet alleen aan een grotere naamsbekendheid, maar draagt u ook nog eens bij aan een beter milieu!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details