Platform over gevels, glas & daken
Duurzame geveloplossingen
De technisch adviseurs van CPG ondersteunen en adviseren zowel tijdens de fabricage van het element in de fabriek, alsmede de uitvoering en engineering van de aansluitingen van het element op de bouwplaats.

Duurzame geveloplossingen

De eisen aan de gebouwschil worden steeds strenger door nieuwe berekenmethodes (BENG) en de komst van de Wet kwaliteitsborging (Wkb). Kennis op het gebied van brandveiligheid, luchtdichtheid en wind- en waterkering wordt daarom steeds vaker gezocht bij de fabrikant. Dat merkt Robert Nijland, bouwkundig adviseur bij CPG Nederland, in de dagelijkse praktijk. CPG, producent van hoogwaardige bouwoplossingen met merken als illbruck, Nullifire en Flowcrete, staat aannemers en gevelbouwers daarom met raad en daad bij als het gaat om een optimale geveldichting.

Neem vooral eens een kijkje op illbruck.nl waar je de Wkb-checklists kunt downloaden, om de risicogebieden en aanvullende eisen te bekijken.

Luchtdicht bouwen

CPG geldt volgens Nijland al vele jaren als dé autoriteit op het gebied van luchtdicht bouwen. “We hechten als producent dan ook veel waarde aan kennisoverdracht, certificeringen, advies op maat en begeleiding op locatie. Bij het uitbrengen van een advies maken wij gebruik van een overzichtelijk stappenplan om luchtdicht bouwen zo efficiënt mogelijk te maken. Dit begint al bij de ontwerpfase van een project en eindigt pas na de oplevering.”

Het i3-systeem

Voor een optimale luchtdichting en thermische- en slagregendichting hanteert CPG een vaste methode. “Dit doen we aan de hand van de drie niveaus in de constructie: binnen-, midden- en buitendichting, het zogenoemde i3-systeem. Vervolgens kunnen we een adviesrapport opstellen, de begeleiding op de bouwplaats verzorgen, metingen uitvoeren en zelfs een 10-jarige garantie afgeven voor een gegarandeerde kwaliteit. Thema’s, die met het oog op de Wkb onder een vergrootglas komen te liggen en waar we graag actief een bijdrage aan willen leveren. Neem vooral eens een kijkje op illbruck.nl waar je de Wkb-checklists kunt downloaden, om de risicogebieden en aanvullende eisen te bekijken”, adviseert Nijland.

Construction Industry: de unieke verbinding tussen fabricage en montage

“Een ander belangrijk thema waarbij we als producent steeds vaker betrokken worden, is de prefabricering van bouwelementen”, zegt Nijland. “CPG (her)kent de uitdagingen van de prefab-industrie als het gaat om de aansluitingen in het element en de aansluitingen tussen het element en de bouwkundige constructie. Dit alles doen wij conform wet- en regelgeving met betrekking tot wind- en waterkering, luchtdicht bouwen en bouwkundige brandveiligheid. Onze prefab- en industriële bouwoplossingen zorgen ervoor dat we uitstekend in staat zijn om complexe uitdagingen van de betoncasco- en prefab industrie, HSB- en unitbouwers, opdrachtgevers en specialistische aannemers op te lossen. De technisch adviseurs van CPG ondersteunen en adviseren zowel tijdens de fabricage van het element in de fabriek, alsmede de uitvoering en engineering van de aansluitingen van het element op de bouwplaats.”

Productinnovaties

De markt is enorm in beweging, ziet Nijland. “Omdat we in heel Europa actief zijn, profiteren we regelmatig van ‘best practices’ uit andere landen. Zo hebben we recent voor het aardbevingsgebied in Nederland een bepaald type afsluitband uit Duitsland geïntroduceerd, oorspronkelijk bestemd voor de industrie. Dit ‘trioband’, de illbruck TP654 ILLMOD TRIO 1050, heeft een groot luchtdichtingsbereik en kan tegen een stootje. Tot enkele jaren geleden was hier in Nederland geen vraag naar. Met de TP654 introduceren we ook direct een compleet nieuwe technologie in Nederland waarin we drie bouwfysische eigenschappen combineren in één band: isolatie, lucht- en dampdichting. En zo komt het steeds vaker voor dat we gebruikmaken van de expertise uit verschillende Europese markten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details