Platform over gevels, glas & daken
Duurzame en toekomstbestendige nieuwbouw om productiegroei<br>op te vangen
Het nieuwe pand valt op door zijn strakke vormgeving en stijlvolle lichtreclame en gevelbelettering.

Duurzame en toekomstbestendige nieuwbouw om productiegroei
op te vangen

DICTATOR Productie BV, specialist in het geruisloos en gecontroleerd openen, vastzetten, sluiten en opvangen van deuren en poorten, heeft in december 2021 haar intrek genomen in een duurzaam en toekomstbestendig nieuwbouwpand op industrieterrein de Munt in Emmeloord. Het nieuwe pand ligt op een zichtlocatie langs de doorgaande weg richting Marknesse en Vollenhove en valt op door zijn strakke vormgeving en stijlvolle lichtreclame en gevelbelettering. Vanzelfsprekend zijn in het pand tal van DICTATOR-technieken geïntegreerd.

Onderdeel van de nieuwbouw is een hal van 2.000 m2 voor de assemblage en opslag van halffabricaten.

Het vorige pand van DICTATOR Productie BV dateerde uit 1965 en was door de jaren heen al diverse keren uitgebreid en gemoderniseerd. “Onder andere vanwege de productiegroei liep dit pand tegen zijn grenzen aan”, vertelt Technisch Directeur Henry Heidema. “We hebben verschillende opties onderzocht, waarbij ons oog viel op een interessant stuk grond aan de Florijn. Met ons nieuwe pand, met een bruto vloeroppervlak van circa 5.000 m² op een kavel van bijna 13.000 m², zijn we volledig voorbereid op de toekomst. Het gebouw is gerealiseerd volgens de normen van GPR Gebouw, dat focust op de thema’s Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Bovendien zijn de logistieke processen geoptimaliseerd en voldoen we aan de meest actuele duurzaamheidsnormen.”   

In de royale ontvangsthal wordt op korte termijn een showroom voor architecten, aannemers, installateurs en timmermannen ingericht.

Doordachte indeling

“De nieuwbouw biedt ruimte aan een machinale hal van 1.500 m², inclusief opslagruimte, waar wij met behulp van moderne CNC-bewerkingsmachines, -draaibanken en robots op (energie-)efficiënte wijze onze producten vervaardigen”, vertelt Harry Werkman, Commercieel Directeur bij DICTATOR Productie BV. “Direct daarnaast bevindt zich een hal van 2.000 m² voor de assemblage en opslag van halffabricaten.” 

Aan de voorzijde biedt het pand ruimte aan circa 1.000 m² modern en strak ingerichte kantoren, verdeeld over twee verdiepingen. Ook zijn hier spreekkamers ingericht, evenals een grote ruimte voor bijeenkomsten, cursussen en producttrainingen. In de ruime kantine kunnen medewerkers samen lunchen of een kop koffie drinken. 

“In de royale ontvangsthal wordt op korte termijn – en in samenwerking met een interieurbouwer – een showroom voor architecten, aannemers, installateurs en timmermannen ingericht. Wie wil, kan onze producten bovendien zien, voelen en beleven tijdens een rondgang door ons pand.” 

De nieuwbouw biedt ruimte aan een machinale hal van 1.500 m2, inclusief opslagruimte, waar moderne CNC-bewerkingsmachines, -draaibanken en robots op (energie-)efficiënte wijze de producten vervaardigen.

Volledig productieprogramma

Het volledige productieprogramma van DICTATOR Productie BV is in de nieuwbouw geïntegreerd; van de deuropvangers, ADJUNCT ketting-inbouwdeursluiters, HAWGOOD deurveerscharnieren en deurvastzetters tot en met de veerbuffers en HLS-catch temperatuurvergrendelingen. Behalve deze producten beschikt het bedrijf over een volledig leveringsprogramma aan onder andere druk- en trekgasveren (ook in RVS type 316), rook- en warmtemelders, deurhoudmagneten en ankerplaten, deuraandrijvingen voor draai- en schuifdeuren, deuropeningsbegrenzers, vloerveren voor zware deuren en hydraulische dempers voor het afremmen van massa’s in de meest uiteenlopende toepassingen. De kwalitatief hoogwaardige TJSS deurdrangers (ook vrijloop) uit Zwitserland maken het leveringsprogramma compleet. 

‘Het gebouw is gerealiseerd volgens de normen van GPR Gebouw. Bovendien zijn de logistieke processen geoptimaliseerd en voldoen we aan de meest actuele duurzaamheidsnormen’

Vanwege de kleigrond in de polder is de nieuwbouw gefundeerd op ruim 750 heipalen. De kantoren zijn inwendig opgebouwd uit een constructie van staal, betonvloeren en binnenwanden van metalstud en glazen wanden/deuren. Voor de constructie van de hallen is gekozen voor een combinatie van staal, betonvloeren, betonnen borstweringselementen en een doosconstructie met stalen platesn en steenwol isolatie. Waar de hallen zijn afgewerkt met stalen golfprofielplaten, is voor het kantoorgedeelte gekozen voor fraai schoonmetselwerk met strak antraciet voegwerk. De stijlvolle oranje belettering en slogan ‘Door closing solutions’ maken de uitstraling compleet.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details