Platform over gevels, glas & daken
Duurzame en onderhoudsvriendelijke houten gevelbekleding
HIB Gevels kan met gemak een 15 tot 20-tal houtsoorten voor de gevel aanbieden, al dan niet thermisch gemodificeerd, geprofileerd en brandvertragend behandeld.

Duurzame en onderhoudsvriendelijke houten gevelbekleding

Het gebruik van hout als decoratief element voor de gevel neemt een enorme vlucht en wordt meer en meer een specialisme. Dat zegt Luciën Arends, directeur van Houtimport Best. “Er komt veel meer bij kijken dan sec het leveren van hout. Reden voor ons om HIB Gevels te starten, een bedrijf met veel technische gevelexpertise, waarmee we ons volledig richten op het leveren van (houten) gevelbekleding in alle mogelijke facetten.” In zijn korte bestaan heeft HIB Gevels al vele mooie projecten mogen beleven, zoals het hoofdkantoor van Booking in Amsterdam, het nieuwe onderkomen van Barli in Uden en vele andere grote en kleine projecten.

HIB Gevels maakt een explosieve groei door en focust zich hoofdzakelijk op houten gevelbekleding.

HIB Gevels is een zusterbedrijf van Houtimport Best, sinds de jaren zestig een gerenommeerde speler in de houtwereld. “Met Houtimport Best importeren we (hard)hout en plaatmaterialen vanuit de hele wereld,” zegt Arends enthousiast die een kleine drie jaar geleden het bedrijf heeft overgenomen van de toenmalige familie. “Op dat moment was de trend van het toepassen van hout in de gevel al in opkomst. Het is echter een vak apart, een specialisme. Je moet er verstand van hebben,” erkent hij. “Reden voor ons om een aparte entiteit te stichten in de vorm van HIB Gevels en tevens kwalificeerde, technische gevelspecialisten aan te trekken.” 

Hout zit in ons DNA

En zo geschiedde. “Sinds 1 september 2020 beleveren we met ons omvangrijke gevelprogramma projectmatig de meest uiteenlopende projecten,” zegt Arends. “De doelstelling die we voor ons zelf gesteld hebben gaan we dit jaar ruimschoots halen. We maken een explosieve groei door en focussen ons hoofdzakelijk op houten gevelbekleding, omdat we daar verstand van hebben. Het zit in ons DNA. We maken dankbaar gebruik van de 65 jaar aan ervaring en de exclusieve inkoopkanalen van Houtimport Best. Dat maakt dat we met gemak een 15 tot 20-tal houtsoorten voor de gevel kunnen aanbieden, al dan niet thermisch gemodificeerd, geprofileerd en brandvertragend behandeld. Van een gevelbekleding voor schutting of schuur tot complete kantoor- en appartementencomplexen, wij staan overal voor open en werken samen met vaste (montage)partners.”

In zijn nog jonge bestaan, heeft HIB Gevels al vele mooie projecten mogen beleveren.

Gemodificeerd Fraké

In zijn nog jonge bestaan, heeft HIB Gevels al vele mooie projecten mogen beleveren. Arends: “Net voor de zomer hebben we voor de firma Barli in Uden het nieuwe hoofdkantoor aan de buitenzijde bekleed met gemodificeerd Fraké. De hele ruwbouw is opgetrokken uit hout. Voor de vurenhouten kolommen aan de buitenzijde hebben we U-profielen in gemodificeerd Fraké geprefabriceerd (gelamineerd en gevingerlast) die op locatie over de kolommen zijn geschoven. Ook de boeidelen zijn bekleed met gemodificeerd Fraké. Een mooi project. Dat geldt ook voor het nieuwe hoofdkantoor van Booking in Amsterdam, waarvoor we binnenkort een flink aantal vierkante meters Amerikaans rood eiken als gevelbekleding gaan leveren, volledig brandvertragend behandeld. Samples worden nu in het laboratorium getest op de gevraagde 60 minuten brandwerendheidseis.”

De ambities van HIB Gevels liegen er niet om. “We willen uitgroeien tot een kwalitatief hoogwaardige gevelspecialist die zich met name richt op specials. Voornamelijk hout, maar we sluiten niet uit dat we ook andere materialen op termijn zullen omarmen.” Wordt dus ongetwijfeld vervolgd!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details