Platform over gevels, glas & daken
Duurzaam buitengevel-isolatiesysteem met gegarandeerde prestaties
Aangezien L&L de uitvoering volledig conform het projectadvies heeft opgevolgd, is de 10-jarige prestatiegarantie KnaufZeker verleend.

Duurzaam buitengevel-isolatiesysteem met gegarandeerde prestaties

Het buitengevelisolatiesysteem biedt hoge isolatiewaarden, waardoor energie bespaard wordt en het in de zomer koel en in de winter warm blijft. Daarnaast is het materiaal vochtongevoelig, met een langdurig mooie gevel als resultaat. Tot slot biedt het systeem verschillende innovatieve eindafwerkingen. Omdat het conform projectadvies is aangebracht wordt tevens een tien jaar lange prestatiegarantie geboden.

“We zijn door het adviesbureau Maar! Bouwmanagement benaderd om mee te denken in een duurzame oplossing voor de gevels van het Trajectum College,” begint Lizette Koorn, Projectadviseur Gevel bij Knauf. “We hebben eerst een uitgebreid projectadvies opgesteld over hoe de gevel in onze ogen het beste gerenoveerd kon worden, op welke specifieke details te letten en tot slot welke stappen te volgen om te komen tot het beste resultaat. Vervolgens hebben we enkele stukadoorsbedrijven in de regio voorgesteld waar we goede ervaring mee hebben. Daaruit is door de opdrachtgever L&L Totaal Afbouw geselecteerd, die het project verder heeft opgepakt.”

Projectadvies als stevige basis

L&L Totaal Afbouw heeft rondom de zomervakantie van 2020 de oude gevel gedemonteerd en het nieuwe Knauf SKIN-buitengevelisolatiesysteem aangebracht. “Het Knauf-projectadvies vormde de basis voor het renoveren van de gevel en was ook onderdeel van de contractstukken,” zegt projectleider Jelco Hendriks. “We hebben in dit project overigens als hoofdaannemer gefungeerd en waren verantwoordelijk voor de complete afstemming van de werkzaamheden met de opdrachtgever. De gevelrenovatie vond grotendeels plaats tijdens de zomervakantie, maar in de weken ervoor hebben we het bouwterrein ingericht, de steigers opgebouwd, enz. Vervolgens is de bestaande gevel gedemonteerd, het afval gescheiden afgevoerd en zijn we gestart met de voorbereidingen voor de wederopbouw. Zoals de montage van nieuwe aluminium waterslagen, het herstellen van de dakrand en het luchtdicht maken van alle kozijnaansluitingen.”

L&L Totaal Afbouw heeft rondom de zomervakantie van 2020 de oude gevel gedemonteerd en het nieuwe Knauf SKIN-buitengevelisolatiesysteem aangebracht.

KnaufZeker prestatiegarantie

Na het treffen van alle voorbereidingen, heeft L&L het buitengevelisolatiesysteem Knauf SKIN aangebracht. “Het systeem is voorzien van een siliconenhars-gebonden sierpleister Knauf Conni S met daarover een 2-laags siliconenhars-gebonden verfsysteem Knauf Protect,” legt Hendriks uit. “Het hele project heeft voor ons een week of negen geduurd, waarvan zes weken tijdens de schoolvakantie.” Koorn vult aan: “Aangezien L&L de uitvoering volledig conform het projectadvies heeft opgevolgd, kunnen we onze prestatiegarantie KnaufZeker verlenen, een 100% prestatiegarantie gedurende tien jaar. Voor opdrachtgevers een fijne zekerheid dat wij als toeleverancier van producten en systemen de garantie geven dat de gevraagde thermische prestaties gehaald worden doordat de producten op elkaar afgestemd zijn. Knauf SKIN is bovendien ook nog eens een uiterst duurzame keuze. Het verhoogt niet alleen de isolatiewaarde van een gebouw, maar verbetert ook de esthetiek van de gevel. Het mooie van het systeem is de grote vrijheid aan afwerkingsmogelijkheden. Behalve een sierpleister behoort een steenstrip of tegelafwerking bijvoorbeeld ook tot de mogelijkheden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details