01:18
24-10-2015

Drie eeuwen ervaring in glas

Al sinds 1892 houdt Sprimoglass zich bezig met het bewerken van vlak glas. En daarmee is het Luikse familiebedrijf één van de eerste onafhankelijke bedrijven gespecialiseerd in de bewerking, de productie en de commercialisering van glasproducten in Europa. Om zich op te maken voor de volgende groeifase heeft de familie Prégardien eind 2014 externe partners en investeerders aangetrokken.

Frédéric De Gucht, Executive Director bij Sprimoglass, benadrukt nogmaals dat Sprimoglass een onafhankelijke leverancier is van vlak glas. “We zijn niet afhankelijk van één leverancier en kopen het vlak glas in grote platen van 6 bij 3 meter in bij gerenommeerde producenten, zoals AGC, Saint Gobain en Guardian. Vervolgens worden de grote platen vlak glas in onze productieafdeling optimaal versneden naar gelang de wens van onze klanten. Daarbij wordt het glas samengesteld tot dubbel glas, triple glas in alle afmetingen en toepassingsmogelijkheden. Ook assembleren we akoestisch glas, zonwerende beglazing en gehard glas. Zo beschikken we over een eigen hardingsoven. Zolang het vlak glas betreft, kunnen we in principe alles maken,” zegt De Gucht enthousiast.

1.000.000 beglazingen
Sprimoglass investeert continu in de research en de ontwikkeling van processen van glastransformatie om de laatste technologische vooruitgangen die op de markt beschikbaar zijn te integreren in haar eigen productie. De Gucht: “Dat laat ons toe om met een team van 300 medewerkers meer dan 1.000.000 beglazingen te realiseren per jaar op onze eigen productiesite van 26.000 m2 in Sprimont, net onder Luik. Hier beschikken we over zes assemblagelijnen en vijftien snijtafels. Ook alle transport nemen we voor rekening met onze vijftien vrachtwagencombinaties.”

De Gucht is ook trots op het eigen ontwikkelde ERP-systeem. “We zijn een informatica driven organisatie. Zonder Synerglass Soft als informaticasteun zou de ontwikkeling van Sprimoglass niet mogelijk zijn geweest. Het IT-systeem is niet generiek geschreven, maar puur toegespitst op de glasbranche en is ook ontwikkeld door mensen vanuit de glasindustrie. Ook onze klanten maken gebruik van dit informaticanetwerk. Zij hebben online inzicht in werkelijk alle processen, kunnen online bestellingen plaatsen en bijvoorbeeld opzoeken op welke locatie de glasbokken zich bevinden.”

De technologische vooruitgang van Sprimoglass is zodanig, dat we onze klanten een grote soepelheid met een sterk concurrentieel vermogen kunnen aanbieden, zegt De Gucht. “We zien de toekomst dan ook rooskleurig tegemoet en zijn voortdurend bezig met het evolueren van ons machinepark om steeds efficiënter, sneller en voordeliger te kunnen werken.”

 

Tekst: Roel van Gils         Beeld: Sprimoglass

 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Gevelbouw partners