Platform over gevels, glas & daken
Draaikiepramen van grote omvang kunnen na test in Duitsland windkracht twaalf aan

Draaikiepramen van grote omvang kunnen na test in Duitsland windkracht twaalf aan

Het oorspronkelijke uiterlijk van 185 draaikiepramen in het Arnhemse complex Kronenburg behouden met de garantie op een betere wind- en waterdichtheid. Met die opdracht mochten de monteurs van Ploeg kozijnen dit voorjaar aan de slag. Omdat de forse afmeting van de kozijnen ongewijzigd moest blijven, trok Ploeg kozijnen voor de eerste keer naar het testcentrum van beslagleverancier SIEGENIA.

Adviseur voor de zakelijke markt Bert Steenvoorden: “In het testcentrum van SIEGENIA wisten we met het beslagsysteem TITAN iP-waardes van 900 Pascal te behalen. Daarmee ben je voorbereid op windsnelheden met een orkaankracht. Zover hoeft het hopelijk niet te komen,” vertelt hij met een glimlach.

Verhuisraam

De kunststof kozijnen die tot voor kort in het appartementencomplex zaten, leidden tot klachten van de bewoners met betrekking tot wind- en waterdichtheid. Woonzorg Nederland zag de ramen desondanks graag in de oorspronkelijke afmeting terug, want de bewoners waarderen de functie van verhuisraam. Vanwege de grootte van de draaikiepramen voldeden deze niet aan de vraag van Woonzorg, waarop SIEGENIA enkele medewerkers van Ploeg kozijnen uitnodigde de ramen te testen op de vestiging in het Duitse Wilnsdorf.

Draaikiepraam met SIEGENIA-beslag.

 

Na de test werd besloten tot het plaatsen van extra nokken in de sponningen. Steenvoorden legt uit dat SIEGENIA als beslagleverancier zelf heeft getest, wat niet als een typisch voorbeeld van de slager die zijn eigen vlees keurt moet worden gezien. “Integendeel. De testbank van SIEGENIA is op haar beurt ook weer gecertificeerd. Die moet aan bepaalde voorwaarden voldoen en wordt intern getest door bijvoorbeeld KOMO, SKG of VMRG.”

Monteren en afwerken van kozijnen van Ploeg kozijnen.

 

Eenvoudig monteren

De adviseur voor de zakelijke markt bij Ploeg kozijnen kijkt bij het binnenkomen van een opdracht standaard wat nodig is in het behalen van bepaalde waardes. In de meeste gevallen mogen de kozijngrootte en de kozijnindeling ongewijzigd blijven. “Ik controleer altijd of we voldoen aan wet- en regelgeving.” Van het SIEGENIA-beslag wordt standaard gebruik gemaakt. “Dat komt mede doordat met ons wordt meegedacht als we vragen hebben. Het is ook een gerenommeerd merk dat in de productie eenvoudig is te monteren.”

Het TITAN iP-beslag

 

Klimaatomstandigheden

Bij de renovatie van de appartementen in het Arnhemse complex Kronenburg worden ook spouwankers vernieuwd en gedeeltes opnieuw gevoegd. Naar verwachting zitten de werkzaamheden er voor de kerstvakantie op. Wat Steenvoorden betreft, heeft SIEGENIA in dit traject echt zijn toegevoegde waarde laten zien. “Je trekt samen op, allebei merken we in ons werk dat de klimaatomstandigheden behoorlijk veranderen en dat we daar steeds meer op in moeten spelen.” Opdrachtgever Hemubo begon in mei van dit jaar met de renovatie van de woningen voor 55-plussers. Hemubo deed dat in opdracht van Woonzorg Nederland. Het aannemersbedrijf schakelt voor renovatiewerkzaamheden aan kozijnen vaker de hulp in van Ploeg kozijnen. Onlangs werd een vijfjarige ketensamenwerking van kracht. Steenvoorden: “Op basis van EPC- en U-waardes bekijken we bij de renovatie van woningen welke kozijnen het meest geschikt zijn.” De ketensamenwerking waarvan nu sprake is, stelt Ploeg kozijnen nog beter in staat in een vroeg stadium kennis en kunde te etaleren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details