Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

Digitale alleskunner: nieuw en bekend tegelijk

Foto-Orgadata-3
In LogiKal 12 zijn uitgebreide opties voor 3D-weergaven beschikbaar. Dit opent letterlijk nieuwe perspectieven voor de toekomst.

Tekst | Andreas Meinders, Roel van Gils

Beeld | Orgadata

25 oktober 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De introductie van Orgadata’s LogiKal 12 is aanstaande. “We zijn verheugd dat we onze klanten binnenkort de beste LogiKal aller tijden kunnen bieden,” zegt Orgadata CEO Bernd Hillbrands enthousiast over de 12-versie van het programma voor ramen, deuren en gevels. Het ontwerp- en rekenprogramma, dat gewaardeerd wordt in de metaalconstructie, dringt door naar geheel nieuwe dimensies. Hillbrands noemt de aankomende update niet voor niets “de nieuwe LogiKal”. Ook klanten delen die hoge verwachtingen bij het zien van de nieuwe versie van de digitale alleskunner tijdens eerdere sneak-previews.

Wat maakt de 12-versie zo speciaal? “We hebben LogiKal volledig opnieuw opgebouwd,” antwoordt de baas van Orgadata. “Dat betekent dat we het projectcentrum hebben omgebouwd. Zo hebben we bijvoorbeeld een nieuwe 3D-weergave in de elementinvoer geïntroduceerd, het bedieningsconcept verder verbeterd en nog veel meer.”

De uitstraling en het bedieningsconcept zijn aangepast aan de huidige Microsoft Office-producten om de navigatie zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken.

Sneller en intuïtiever 

Orgadata is ook trots op het uiterlijk van LogiKal 12. “We hebben de uitstraling en het bedieningsconcept aangepast aan de huidige Microsoft Office-producten om de navigatie zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. De gebruikers zijn al bekend met de werking van de Office-oplossingen. En dat is natuurlijk een groot voordeel,” legt Paul Thyssen van Orgadata uit. Het uiterlijk van de metaalconstructiesoftware is volledig nieuw maar zal toch bekend voorkomen. Gebruikers zullen zich meteen vertrouwd voelen met de nieuwe LogiKal, ook al is de gebruikersinterface zo veranderd. Volgens Paul Thyssen hoef je er niet aan te wennen, want in de 12-versie is alles sneller en intuïtiever te gebruiken. En alle functies zijn ook direct in de nieuwe omgeving terug te vinden. “Als je bekend bent met versie 11, kun je versie 12 heel snel gebruiken. De logica achter beide versies is hetzelfde, ook al ziet het er in de toekomst anders uit.” Ook zal Orgadata gebruikers ondersteunen met een serie webinars als ze aan de slag gaan met de nieuwe LogiKal.

Het programma is moderner en in veel gevallen ook handiger geworden.

Eén klik

Het programma is moderner en in veel gevallen ook handiger geworden: Vaak zijn meerdere functies met één klik verbonden, wat de paden in de software verkort en het aantal klikken optimaliseert. Dit wordt ook verzekerd door de nieuwe ribbon symbolen, die verschillende commando’s in programma delen groeperen en rangschikken op basis van functies. Dergelijke ribbons zijn te vinden in alle delen van de update.

Op de nieuwe startpagina zijn de afstanden al ingekort. De gebruikers komen zeer snel bij de veelgebruikte functies en menu’s. In de toekomst zullen gebruikers hier bijvoorbeeld direct toegang hebben tot de calculatiegegevens of de globale voorinstellingen kunnen aanpassen. Er is ook een nieuwsgedeelte op de LogiKal 12-startpagina, waarin al het nieuws over het programma in één oogopslag te zien is. Denk hierbij aan actuele Orgadata data voor beurzen, trainingen en webinars. Bovendien creëert de nieuwe LogiKal meer ruimte op de schermen: de gebruiker kan met één klik de afmetingen en posities van de bewerkingsvensters aanpassen aan zijn behoeften, waardoor het eigenlijke werkgebied op het beeldscherm overzichtelijk kan worden ingedeeld.

Met LogiKal 12 worden ook belangrijke fundamenten voor de toekomst gelegd. “Het is een van de redenen waarom we LogiKal 12 zo uitgebreid hebben ontwikkeld zodat we ruimte hebben om later verder te ontwikkelen. In de toekomst zullen we veel dingen kunnen ontwikkelen die in het gebied gaan waar je in meerdere dimensies werkt: bijvoorbeeld als het gaat om raamluiken, rolluiken of raamhorren, als het gaat om meerlaagse elementen en nog veel meer,” besluit Hillbrands  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details