Platform over gevels, glas & daken
Deceuninck stelt zijn ambities scherp met vernieuwing merkidentiteit

Deceuninck stelt zijn ambities scherp met vernieuwing merkidentiteit

“Onze wereld verandert voortdurend. Soms merken we het amper, en soms gebeurt het van vandaag op morgen. Daarom is het belangrijk voor internationale ondernemingen als de onze om regelmatig na te gaan of we nog voeling hebben met onze huidige wereld”, zegt Stijn Vermeulen, CEO Deceuninck Europe.

Om die reden startte Deceuninck vorig jaar een project om zijn merkpositionering te evalueren. Gebaseerd op intern en extern onderzoek stelde de toonaangevende producent van kunststof en aluminium profielen zijn ambitie voor de toekomst opnieuw scherp. Meteen kregen ook de look en feel van zijn bedrijfsidentiteit een opfrissing.

“Het was niet onze ambitie om grote wijzigingen door te voeren. We blijven trouw aan ons DNA, maar wilden evalueren of onze prioriteiten nog steeds juist zaten”, benadrukt de CEO. “We zetten ‘betrouwbaarheid’ voorop omdat we voor onze klanten een partner willen zijn. We willen meer zijn dan enkel een leverancier van profielen. Daarnaast focussen we verder op innovatie. Innovatief design blijft een prioriteit, maar we willen nog verder gaan en innovatieve oplossingen bieden in de brede zin van het woord. Tevens blijven we het belang van duurzaam ondernemen sterk benadrukken. We willen een voorbeeldfunctie opnemen in de ecorevolutie. Onze producten moeten nog verder hierop inhaken.”

Deze 3 pijlers spelen een belangrijke rol in de nieuwe ambitie van Deceuninck: oplossingen aanbieden voor een betere wereld.

In het kader van deze nieuwe prioriteiten gaf Deceuninck ook een opfrissing aan de look en feel van zijn corporate identiteit. Het bedrijf blijft trouw aan zijn logo dat ondertussen wereldwijd op een brede herkenning kan rekenen, maar voegt er een beeldmerk in de vorm van een kroon aan toe. De kenmerkende contouren daarvan representeren de profielen waarvoor Deceuninck bekend staat en ook de grondstof: kunststofgranulaat. De kroon verwijst uiteraard ook naar de bedrijfsnaam.

Een nieuwe baseline vat de opgefriste visie van Deceuninck mooi samen. “Framing the future together verwijst naar de producten, maar benadrukt ook onze toekomstgerichte visie”, aldus Stijn Vermeulen.

Deceuninck zal zijn nieuwe identiteit uitrollen in de loop van de komende maanden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details