Platform over gevels, glas & daken
De wondere wereld van (duurzame) gevelreclame
Vroegtijdig gevelreclame meenemen en de juiste voorbereidingen treffen, leidt tot het beste en meest duurzame eindresultaat.

De wondere wereld van (duurzame) gevelreclame

De gevel is al vele decennia een geijkt ‘medium’ om een boodschap over te brengen. De mogelijkheden daarentegen zijn de laatste jaren enorm gegroeid. Roy Sloof van Reclame & Design neemt ons mee in de wondere wereld van gevelreclame, waarin het thema duurzaamheid inmiddels een prominente rol heeft. 

In gevelreclame zijn de mogelijkheden eindeloos.

Reclame & Design is al meer dan dertig jaar actief in de signing. “We zijn letterlijk begonnen als een bouwbordenfabriek, waarbij er nog letter voor letter werd geschilderd”, zegt Sloof. “Ook het fenomeen van het tonen van een artist impressie op de bouwborden is feitelijk in onze keuken ontstaan. Destijds werd het plaatje nog op een bord geairbrusht, want digitaal printen op groot formaat bestond nog niet. Op diezelfde manier hebben we in het verleden de gevelreclame voorzien bij een transportbedrijf, waarbij een truck op de gevel werd geprojecteerd die vervolgens is ingekleurd. Dat kun je je nu bijna niet meer voorstellen. Het plaatje zit er nog steeds op. Niets is ons te gek, we zijn innovatief en gaan altijd op zoek naar een oplossing.”

Reclame & Design is al meer dan dertig jaar actief in de signing.

Totaalplaatje

De scope van Reclame & Design is dan ook ontzettend breed, gaande van het ontwerpen en produceren van een visitekaartje tot het compleet inpakken van een gebouw met een folie die bij de huisstijl past. “Ook in gevelreclame zijn de mogelijkheden eindeloos”, benadrukt Sloof. “Denk aan freesletters, verlichte letters, doosletters, neon(look), LED-schermen, bedenk het maar en we maken het. Uiteraard bekijken wij altijd op locatie de mogelijkheden om aan de hand van de beschikbare ruimte aan de gevel een passende oplossing te voorzien.” Relatief nieuw, en Sloof kaartte het al even aan, is het inpakken (wrappen) van gebouwen met een folie. “Folies zijn tegenwoordig zo flexibel dat je bijna elke vorm of gevelpaneel kunt beplakken. Door de folie te voorzien van een logo of een andere (reclame-)uiting sla je twee vliegen in één klap: je communiceert niet alleen via de gevel, maar de gevel wordt ook nog eens gemoderniseerd.”

Met een folie is het heel eenvoudig om in no time een compleet andere uitstraling te bereiken: van verweerd aluminium naar houtlook. 

Transformatie

Het wrappen van een gevel is ook vanuit duurzaamheidsperspectief een verantwoorde keuze, erkent Sloof. “Je verlengt namelijk de levensduur van een gevel. In plaats van het vervangen van de bestaande panelen, maken we ze schoon en plakken er een folie overheen. Datzelfde kan eventueel ook met de kozijnen. De gevel kan dan weer decennia mee. Wrappen scheelt dus veel tijd, geld en materiaal. Ook is het met een folie heel eenvoudig om in no time een compleet andere uitstraling te bereiken. Zo hebben we al regelmatig een verweerde aluminium gevel beplakt met een houtprintfolie. Een transformatie waar je u tegen zegt, tegen zeer geringe kosten. En het mooie is, zo’n ‘houten’ gevel verlangt geen onderhoud en verkleurt niet. Het eindresultaat is werkelijk prachtig. We krijgen hier vele positieve reacties op en het heeft zelfs geleid tot de nodige vervolgopdrachten.”

De wereld van gevelreclame is dus ontzettend breed. “We denken graag al vanaf het begin van een (bouw)proces mee. Vroegtijdig gevelreclame meenemen en de juiste voorbereidingen treffen, leidt tot het beste en meest duurzame eindresultaat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details