Platform over gevels, glas & daken
Gevelbekleding

De veelzijdigheid van aluminium gevels

foto-1_houtlook-en-rvs-look

18 augustus 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Aluminium gevels worden steeds vaker toegepast in de gevelbouw. Enorm veelzijdig, maar nog niet bekend bij het grote publiek. Door de vele afwerkingsmogelijkheden en coatings die toegepast kunnen worden, is er veel meer mogelijk dan vaak gedacht wordt. Comhan Holland zet een aantal bijzondere mogelijkheden op een rijtje.

Aluminium met houtlook 

Een aluminium gevel met houtlook is een van de vele toepassingen die aluminium biedt. Deze look wordt gerealiseerd door gebruik te maken van een combinatie van technieken. Op het voorbehandelde aluminium wordt een basiskleur poedercoating aangebracht. Na uitharding is er een stevige verbinding gevormd tussen de coating en het aluminium. Dan volgt een sublimatie naar houtstructuur om een natuurgetrouwe houtuitstraling te realiseren. Sublimatie is een techniek waarbij door druk en verhitting inkt in de coating wordt gebracht.

Comhan heeft al voor diverse projecten hout gesublimeerde aluminium profielen geleverd voor aan de gevel. Het resultaat is een gevel met een houtlook die niet van echt te onderscheiden is. Terwijl u tegelijkertijd profiteert van de voordelen van aluminium. Zo is aluminium veel lichter dan hout, maar toch heel sterk. Tegelijkertijd isoleert aluminium beter en doordat het geen vocht opneemt, roest of rot het ook niet. Dit zorgt ervoor dat aluminium een duurzamer en onderhoudsvriendelijker materiaal is ten opzichte van hout. 

Aluminium met RVS look 

Een gevel met RVS of stainless steel platen? Kijk ook eens naar het alternatief dat aluminium biedt. Aluminium met een RVS of stainless steel look is voordeliger, flexibeler en makkelijker te bewerken dan het origineel. Daarbij zijn de aluminium platen beter bestand tegen corrosie en andere invloeden van buitenaf. Ook het onderhoud en het reinigen van een aluminium gevel met RVS look is eenvoudiger. Zo kan er gebruik gemaakt worden van een neutraal reinigingsmiddel. Comhan levert deze platen direct uit voorraad.

Meer lezen over de voordelen van aluminium met een RVS look ten opzichte van het origineel? Ga naar de blog: ‘RVS plaat of aluminium? Kies voor aluminium platen met RVS look! 

Comhan Holland

 Aluminium met een unieke uitstraling 

Wanneer u op zoek bent naar een unieke uitstraling voor uw gevel zijn aluminium composiet platen (ACP) ook zeer geschikt. ACP platen zijn dubbelzijdig PVDF gelakt en bevatten een met mineralen gevulde brandvertragende FR-kern (brandklasse B1). Ook deze platen zijn direct uit voorraad leverbaar bij Comhan.

Een aantal voordelen van aluminium composiet platen: ze zijn zeer vlak, licht van gewicht, geschikt voor alle verwerkingstechnieken, weer- en corrosiebestendig, én duurzaam en 100% recyclebaar.

Comhan Holland

Op het gebied van kleuren en coatings zijn er bovendien zeer bijzondere mogelijkheden*:

 • Colour match coating

Wilt u de aluminium gevel in een specifieke kleur of één op één laten aansluiten op de projectkleuren? Dat kan! Een aluminium gevel met ACP kan in elke gewenste kleur uitgevoerd worden. Zo krijgt de gevel ieder gewenste uitstraling. 

 • Metallic coating

Op zoek naar een moderne uitstraling waarbij de gevel er echt uitspringt? Een gevel met een metallic coating geeft de gevel een hoogwaardige uitstraling.

 • Kameleon PDVF coating

Moet uw gevel een unieke uitstraling hebben? Met een kameleon PDVF coating krijgt de gevel een tweekleurig effect. Door zonlicht verandert het aanzicht van de gevel. Uniek, modern en strak.

 • Sparkling coating

Is glinstering wat uw gevel nodig heeft? Een speciale sparkling coating geeft uw gevel een sprankelende uitstraling, waar u niet omheen kunt.

 • High Gloss Sparkling coating

Een high gloss sparkling coating geeft uw gevel pas echt glans. Deze dubbele polyester coating zorgt voor een extra hoge glans en een spiegelend effect.

*Vanaf een minimale bestelhoeveelheid van 800 m2.

Tot slot kan Comhan de platen op maat frezen en de zijkant(en) van uw aluminium composiet platen netjes omvouwen, zodat de kern niet meer zichtbaar is. Het omvouwen is onder meer ideaal voor het voorkomen van ‘kale’ randen bij gevelbeplating.

Meer weten?

Meer lezen over de vele mogelijkheden van aluminium gevels? Bekijk ook eens de pagina aluminium voor gevelbouw. Of heeft u al een project voor ogen? Neem dan gerust contact op met Comhan Holland.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details