Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

De rekentool houtpercentage houtskeletbouw is geupdatet!

Rekentool vernieuwd!

1 november 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

In september 2017 presenteerden Nieman Raadgevende Ingenieurs en Ingenieursbureau Boorsma u de rekentool waarmee in een vroeg stadium inzicht wordt verkregen in het houtpercentage van een houtskeletbouwelement en het effect ervan op de Rc-waarde. Het houtpercentage van een HSB-element heeft een directe relatie met de constructieve eigenschappen en heeft een grote invloed op de Rc-waarde. Sinds kort is de rekentool vernieuwd.

Wat is gewijzigd aan de rekentool?

De belangrijkste aanleiding voor de update van de rekentool is de implementatie van de NTA8800 welke per 1 januari 2021 van kracht is. De herziene versie biedt u de mogelijkheid om de berekening op basis van NEN 1068:2012 uit te voeren en op basis van NTA
8800:2020+A1:2020 nl. Daarnaast geeft de rekentool u de mogelijkheid om te kiezen tussen een dragend houtskeletbouw element of een niet-dragend, gevelvullend element.

Wat doet de rekentool?

Met de rekentool krijgt u in de ontwerpfase inzicht in het te verwachten houtpercentage van het gehele element met daarbij tevens de te verwachten Rc-waarde van het element in haar toepassing.

Door in de ontwerpfase gebruik te maken van de rekentool voortkomt u verrassingen voor uzelf en uw partners in het bouwproces.

Voor wie?

Architecten / ontwerpers, adviseurs, calculators en werkvoorbereiders

Rekentool kosteloos gebruiken

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Dirk Mulder

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details