Platform over gevels, glas & daken
De rekentool houtpercentage houtskeletbouw is geupdatet!

De rekentool houtpercentage houtskeletbouw is geupdatet!

In september 2017 presenteerden Nieman Raadgevende Ingenieurs en Ingenieursbureau Boorsma u de rekentool waarmee in een vroeg stadium inzicht wordt verkregen in het houtpercentage van een houtskeletbouwelement en het effect ervan op de Rc-waarde. Het houtpercentage van een HSB-element heeft een directe relatie met de constructieve eigenschappen en heeft een grote invloed op de Rc-waarde. Sinds kort is de rekentool vernieuwd.

Wat is gewijzigd aan de rekentool?

De belangrijkste aanleiding voor de update van de rekentool is de implementatie van de NTA8800 welke per 1 januari 2021 van kracht is. De herziene versie biedt u de mogelijkheid om de berekening op basis van NEN 1068:2012 uit te voeren en op basis van NTA
8800:2020+A1:2020 nl. Daarnaast geeft de rekentool u de mogelijkheid om te kiezen tussen een dragend houtskeletbouw element of een niet-dragend, gevelvullend element.

Wat doet de rekentool?

Met de rekentool krijgt u in de ontwerpfase inzicht in het te verwachten houtpercentage van het gehele element met daarbij tevens de te verwachten Rc-waarde van het element in haar toepassing.

Door in de ontwerpfase gebruik te maken van de rekentool voortkomt u verrassingen voor uzelf en uw partners in het bouwproces.

Voor wie?

Architecten / ontwerpers, adviseurs, calculators en werkvoorbereiders

Rekentool kosteloos gebruiken

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details