Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

De regels herschrijven

Sto Isoned moedigt architecten aan om buiten de kaders te denken en gaat op de beurs GEVEL 2022 graag het gesprek aan.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Sto Isoned

21 februari 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het thema van GEVEL 2022 is Inception. Oftewel, het begin van een nieuw tijdperk. Een enkel idee kan de wereld veranderen en alle regels herschrijven. Sto Isoned grijpt dit thema aan door op de beurs nieuwe mogelijkheden te laten zien die ondenkbaar zijn met traditionele producten. Een gesprek met directeur Rob de Jong.

AimS is een hybride biobased product, waarin een deel van de fossiele grondstoffen is vervangen door biobased materialen.

Sto Isoned heeft recent de campagne ‘For the love of Building’ gelanceerd. “Daarmee onderstrepen we dat we niet alleen een duurzaam gebouw willen neerzetten waar we nu trots op zijn, maar dat over vijftig jaar ook nog zijn,” zegt De Jong. “We gaan dan ook graag die uitdaging aan in nauwe samenwerking met architecten, opdrachtgevers en (gevel)bouwers. Daarnaast proberen we met onze producten de problemen van vandaag te adresseren: betaalbaar wonen realiseren door efficiënter om te gaan met materialen.”

Door gebruik te maken van minerale gevelstrips van Sto wordt de baksteenarchitectuur op een veel efficiënte manier gerealiseerd.

Minerale gevelstrips

Op de beurs GEVEL 2022 toont Sto Isoned een geveldetail van Leidsche Rijn Centrum G8, een ontwerp van Zecc Architecten dat momenteel wordt gebouwd. Het plan omvat 178 sociale huurwoningen, die voor de huurders van corporaties Mitros & Portaal worden gerealiseerd. De grote uitdaging bij dit project was het realiseren van betaalbare woningen passend binnen de hoge ambitie van het stedenbouwkundig plan van Jo Coenen. Dat is onder andere gelukt door een slimme opzet van het bouwblok vanuit drie basisplattegronden én prefab geveldelen van WEBO. “Door gebruik te maken van minerale gevelstrips van Sto wordt de baksteenarchitectuur op een veel efficiënte manier gerealiseerd,” legt De Jong uit. “En dat alles ook nog eens volledig steigerloos.”

Op de beurs GEVEL 2022 toont Sto Isoned een geveldetail van Leidsche Rijn Centrum G8, een ontwerp van Zecc Architecten dat momenteel wordt gebouwd.

Fuck the physics

Daarnaast proberen we bezoekers aan onze stand te inspireren met iconische vormen. “Onder het mom van ‘fuck the physics’ tonen we vormen die met traditionele producten absoluut niet te realiseren zijn,” zegt De Jong. “Onze gevelstrips hebben een eigen identiteit en zijn in werkelijk unieke vormen te verwerken, iets dat met traditioneel keramiek ondenkbaar is. We moedigen architecten aan om buiten de kaders te denken en gaan op de beurs ook graag het gesprek aan. We hebben bovendien een aantal concepten die nu misschien nog wat prematuur zijn, maar waarover we graag van gedachten willen wisselen op de beurs,” verklapt De Jong. “Tot slot is er op onze stand ook volop aandacht voor biobased bouwen. Zo presenteren we met AimS een hybride biobased product, waarin een deel van de fossiele grondstoffen is vervangen door biobased materialen. Ook hiervoor geldt: op de beurs alle details.”

Een idee kan de wereld veranderen en alle regels herschrijven. “Laat dat nou net de uitdaging zijn die we als Sto Isoned samen met partners graag willen aangaan. Alvast tot ziens op de beurs,” besluit De Jong.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details