Platform over gevels, glas & daken
De perfecte afwerking in architectuur

De perfecte afwerking in architectuur

Poedercoatings voor duurzame esthetiek en bescherming van gevels

Passie voor gebouwen en het ontwerpen ervan is de belangrijkste competentie van een architect. Een mooi gebouw neerzetten of een bestaand gebouw transformeren, is één. Het gebouw mooi houden is minstens zo belangrijk. “Daar moet je als architect bij het design en de materiaalkeuze al heel bewust mee bezig zijn”, zegt Erwin Kleuters, algemeen directeur bij IGP Benelux BV, onderdeel van het Zwitserse IGP Powder Coatings.

Als koploper en fabrikant van hoogwaardige architecturale poedercoatings combineert IGP innovatieve technologieën met esthetiek en duurzaamheid en zorgt daarmee dat gebouwen hun langdurige visuele aantrekkingskracht behouden.

Moodboards

Architectuur moet karakter hebben. Een eigen identiteit. Dat bereik je door vorm en door kleur. Om nóg beter aan te sluiten bij de belevingswereld van architecten, heeft IGP moodboards gemaakt. “Het draait tenslotte grotendeels om beleving”, weet Erwin. “En dit is weer even een heel andere manier van presenteren van onze kleuren dan de ‘standaard’ kleurenwaaier.“ 

Wat mooi is moet mooi blijven

Naast vorm en kleur speelt ook de materiaalkeuze een grote rol. “Kies voor kwaliteit”, adviseert Erwin. “Het gebouw moet immers mooi blijven, ook na jaren intensief gebruik en ongeacht de weers- en klimaateffecten.” Om een wow-factor aan een gebouw te geven én deze te behouden, biedt IGP Powder Coatings een enorme range aan producten waarbij innovatieve technologieën zijn toegepast en duurzaamheid hoog in het vaandel staat. “Een gemiddelde levensduur van een gebouw van meer dan 50 jaar vraagt ​​om topprestaties op het gebied van kleurstabiliteit, glansbehoud en corrosiebescherming”, vervolgt Erwin. “Zorgvuldige en milieuvriendelijke selectie van grondstoffen, nauwkeurig afgestemde formuleringen en ultramoderne productieprocessen dragen daaraan bij.” 

Uitgekiende producten en innovatieve technologieën

Zo biedt IGP de IGP-DURA®one, een low-cure poedercoating range die volgens Erwin de standaard gaat worden voor het hele architecturale segment. “Het is de meest energiezuinige en zeer reactieve poedercoatingoplossing op de markt.   

Door de lagere uithardingstemperaturen en de hogere processnelheid kan er sneller en efficiënter gewerkt worden, waardoor dit product heel interessant is voor de applicateur en de rest van de keten.” En er is de IGP-HWF classic serie. “Onze standaard superdurable hoogstaande kwaliteitsrange, waarbij de kleur- en glansbeleving nog langer standhoudt.” Verder biedt IGP de IGP-DURA®xal. “Ook dit product, dat fungeert als alternatief voor anodiseren, is interessanter geworden vanwege de duurzaamheidsfactor”, zegt Erwin. “Hiermee krijg je het gewenste visuele effect van anodiseren (ultradiep mat met iriserende werking), maar bereik je een consistenter geheel op de façade tussen de diverse gevelproducten zoals panelen, kozijnen en vliesgevels.” Ook de Effectives technologie, die toegepast kan worden in alle productranges van IGP, draagt enorm bij aan uniformiteit op de gevel. Daarnaast biedt IGP-Effectives® een groot voordeel op het gebied van materiaalefficiëntie, omdat -dankzij het speciaal gepatenteerde procedé- 100% van het product gereclaimd kan worden. 

Waarde op lange termijn inzien

“Meer doen met minder en zorgen voor een lange levensduur, daar gaan we voor”, zegt Erwin. “Het is zó belangrijk dat er ook kosten- en energiebesparend wordt nagedacht aan de voorkant van het proces. Als architecten weten dat er een geschikt product is, kunnen ze het gaan voorschrijven waarmee ook zij al in het voortraject een bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-footprint.” Naast het verhogen van de duurzaamheid wordt de Total Cost of Ownership (TCO) juist verlaagd. “Duurzaam hoeft niet per se duurder te zijn”, zegt Erwin. “Laten we met zijn allen nou eens kijken naar de kosten van het totale proces in plaats van naar alleen de investering aan de voorkant. Want met onze coatings kan de reinigingsfrequentie omlaag, zijn de kosten voor onderhoud lager en is de (rest)waarde van het object een stuk hoger.”

Kennis delen tijdens Benelux Tour

“Hoe objecten lang mooi kunnen blijven en dat men daar de waarde van in gaat zien, is precies het idee achter onze roadshow door de Benelux: de IGP On Tour”, zegt Erwin. “Deze start in het eerste kwartaal van 2024. Aan de voorkant praten we met architecten, designers en façadebouwers zodat ze onze kennis mee kunnen nemen in het ontwerpproces. En we gaan met ons mobiele opleidingscentrum langs bij applicateurs (jobcoaters) om kennis te delen op het gebied van poedercoatings en de (applicatie)processen die daar bij horen. Op deze manier willen wij onze kennis delen, de footprint binnen de branche verlagen én zorgen dat er efficiënter gewerkt wordt. Met behoud van esthetiek uiteraard!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details