Platform over gevels, glas & daken
Dé nieuwe generatie vakantievilla’s met Cape Cod

Dé nieuwe generatie vakantievilla’s met Cape Cod

In de jaren 50 starten de opa en oma van Pascal met Vakantiepark So What. Hij zet een aantal leuke huisjes op dé perfecte plaats op Texel. Pascal: “We zitten hier ideaal tussen de dorpen in, op loopafstand van de bossen en op minder dan 1,5 kilometer van het strand. Onze gasten kunnen vanuit het vakantiepark overal naartoe en Texel is nu eenmaal een fantastisch eiland vol natuur en beleving.”

Met de tijd mee

Rond 1980 nemen de ouders van Pascal het vakantiepark over en zij breiden het park uit met nóg een aantal bungalows. “Wij zijn nu alweer de derde generatie en we gaan met de tijd mee. We hebben eens kritisch gekeken naar waar mensen nog meer behoefte aan hebben en zo kwamen we op ons project om elf oude bungalows te vervangen door elf luxe villa’s. Deze villa’s met een verdieping bieden genoeg ruimte voor een groot gezin of twee families. De vakantievilla’s voor zes en acht personen zijn verder helemaal van deze tijd, met alle mogelijke voorzieningen, zonnepanelen op het dak en duurzame gevelbekleding.”

Moderne, houten uitstraling

Pascal: “We wilden met de villa’s aansluiten bij de landelijke, groene omgeving, maar we wilden ook een strakke look creëren. Gert-Jan Bleeker, de projectleider van onze aannemer A. Tuin Den Helder, kwam toen langs met wat staaltjes Cape Cod.”

Cape Cod is een duurzame, houten gevelbekleding met PEFC® keurmerk. De planken zijn gemaakt van Lodgepole Pine, een houtsoort met een fijne, rechte structuur en enkele kleine vastgegroeide kwasten. Het materiaal blijft jarenlang een heel mooie natuurlijke, strakke uitstraling hebben én het is onderhoudsarm.

Keuze voor de kleuren

Pascal: “De villa’s hebben om en om een andere kleur, waarbij we licht en donker afwisselen. We waren al heel snel uit de donkere antraciet kleur, maar voor de lichtere Cape Cod gevelbekleding vonden we het wat lastiger. We merkten toen zelf hoe belangrijk voorbeelden en referenties zijn. Op de site van Plastica zagen we foto’s van andere projecten met Cape Cod in lichte kleuren en dat gaf ons een goed beeld van het totaalplaatje. Als je alleen een staaltje ziet, is het soms toch lastiger voorstellen hoe het eindresultaat wordt. Dankzij de afbeeldingen met horizontale en verticale montage zijn we tot een goed besluit gekomen.”

Aansprekend totaalplaatje

Het eindresultaat mag er zeker zijn, volgens Pascal: “Wat mooi is, is dat Cape Cod echt hout is. Er zit een nerf in en dat ziet er heel goed uit. Je hebt het gevoel dat het materiaal leeft. Mensen die onze site bezoeken vinden de vakantievilla’s ook enorm aanspreken. Niet voor niets zijn we al de hele zomer volgeboekt. Dat komt toch door het totaalplaatje dat ze te zien krijgen.”

Adres Californiëweg 29, 1796 PA De Koog – Texel
Product Cape Cod
Materiaal Hout
Kleur Sandalwood combi Sandalwood shades, 7016 Antraciet grijs
Type Channel Siding 137×18
Bevestiging Genageld
Realisatie 2020
Architect Architectenburo Veeger | Texel

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details