Platform over gevels, glas & daken
De juiste keuze met stalen dakpanelen
SAB Geldermalsen.

De juiste keuze met stalen dakpanelen

Alle dak- en gevelpanelen worden nu geproduceerd in onze nieuwe ultramoderne sandwichpanelenfabriek in Geldermalsen. 

Daktoepassing sandwichpaneel SAB D TL.

Staal ideaal voor ieder dak

Staal voor het dak, je kunt er vrijwel niet omheen. Zodra er eisen zijn aan draagkracht, overspanningen, gewicht, kosten of duurzaamheid, wint staal het al snel van andere bouwmaterialen. Van de grootste sportstadia tot het kleinste schuurtje, van bijzondere architectuur tot puur functionele toepassingen, ze hebben allemaal een stalen dak. Met de producten van SAB, kies je voor een robuust materiaal, dat zich snel en veilig laat monteren en een grote vrijheid biedt in vorm, functie en kleur. Tevens is staal oneindig recyclebaar.

Colorcoat Prisma® Textured, ideaal voor daktoepassingen.

Sandwich dakpanelen

Er zijn dakpanelen met een 3-kroons trapezium of een 40 mm golfplaat aan de buitenzijde. De panelen kunnen geleverd worden in een standaard bouwbreedte van 1.000 mm en lengtes tot maar liefst 25 meter voor snelle montage. Tevens met de optie van een kopse overlap, die middels de nieuwste technologie 100% schuimvrij en recht afgesneden is. SAB-profiel levert dakpanelen in de diktes 70 mm tot 160 mm met een 3-kroons TL-profilering en in de diktes 83, 120 en 160 mm met een golf SL-profilering. 

ECO variant

Nog lichter en economischer bouwen? Kies voor ECO-panelen van SAB-profiel. Deze dakpanelen hebben aan de buitenzijde een stevige staalplaat en aan de binnenzijde aluminiumfolie. Ideaal voor met name diverse agrarische toepassingen en lager in kosten. De ECO-uitvoering is alleen mogelijk in de 70 mm trapezium TG of 83 mm golf SG-uitvoering. 

Kernmateriaal

Als kernmateriaal gebruiken we voor alle sandwichpanelen het vertrouwde PIR-schuim met zeer goede isolatie-eigenschappen, waarmee Rc-waarden tot 6,3 m2K/W mogelijk zijn. SAB-panelen zijn brandveilig door gebruik van de nieuwste PIR-technologie. Qua brandclassificatie vallen de SAB-sandwichpanelen in klasse B-s2,d0. 

Buitenbeplating

Voor de buitenplaten ligt ons ruime assortiment Colorcoat HPS200 Ultra® en Colorcoat Prisma® in diverse kleuren klaar. Beide met een uitstekende weerstand tegen corrosie en tot maximaal 40 jaar garantie (ook bij de toepassing van PV / zonnecellen). Als eerste in Nederland voert SAB de zeer matte kleur Black Textured met een glansgraad minder dan 5% en een enigszins ruweffect. Ideaal voor iedere dak toepassing. 

Tot slot

SAB biedt een vrije keuze in producten, coatings, kleuren en een dak dat tientallen jaren mee gaat. Kijk voor alle uitvoeringen, maten, gewichten, CAD-tekeningen, BIM-data en 3D-modellen, belastingtabellen, technische datasheets en voor alle informatie over coatings en kleuren op www.sabprofiel.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details