Platform over gevels, glas & daken
De gevel als uithangbord

De gevel als uithangbord

Een gevel kan zoveel meer omvatten dan enkel bescherming bieden tegen weersinvloeden. Met een geïntegreerd LED-screen bijvoorbeeld fungeert de gevel pas écht als een uithangbord voor de onderneming in het gebouw. Mark van Rhee van L2L vertelt over de eindeloze mogelijkheden van het integreren van LED-schermen in de gevel en de unieke combinatie van bereik en contactfrequentie.

Bij het Spui in Den Haag heeft L2L een buitentrap ‘bekleed’ met een LED-screen.

 

Bij nieuwbouw- of renovatieplannen wordt volgens Van Rhee nog te weinig aandacht geschonken aan de exposure naar buiten toe, terwijl een gevel juist hét medium is om te communiceren met de doelgroep. “Deden we dat ‘vroeger’ met statische reclame, tegenwoordig is dynamische reclame de norm. En daar zijn allerlei geijkte oplossingen voor. Uit recent onderzoek is bewezen dat grote digitale schermen de aandacht van passanten langer vasthouden door in te spelen op de emotionele respons van die passanten. Het bereik en de contactfrequentie is tot wel 2,5 keer hoger dan van traditionele methoden. Projectontwikkelaars, opdrachtgevers en architecten zouden in het ontwerp van een gebouw al rekening moeten houden met deze ‘nieuwe’ vormen van dynamische reclame.”

LED-screens zijn modulair en volgens Van Rhee in vrijwel elke vorm en afmetingen te maken.

 

Oneindig koppelen

LED-screens zijn modulair en volgens Van Rhee in vrijwel elke vorm en afmetingen te maken.
“Je kunt ze in feite tot in het oneindige koppelen. Geïntegreerd in de gevel vormen ze tevens de façade en is het scherm één met het pand. Ook kunnen de LED-screens onder een hoek van 90 graden, 45 graden of zelfs in ronde hoeken worden uitgevoerd. Bij het Spui in Den Haag hebben we zelfs een buitentrap ‘bekleed’ met een LED-screen.” L2L verzorgt voor opdrachtgevers het complete traject van vergunningsaanvraag en constructieberekening tot en met het plaatsen en inbedrijfstellen. “De schermen worden vanzelfsprekend afgesteld conform de NSVV-lichthinderwet waarbij we de lokale of regionale regelgeving in acht nemen. Buitenschermen worden overigens nooit uitgeschakeld, maar gaan op zwart voor een constante temperatuur en luchtvochtigheid. Op die manier wordt de levensduur van minimaal 100.000 branduren gegarandeerd. Ze zijn immers onderhevig aan weersinvloeden. De intensiteit van de schermen varieert met de dag. In de avond is een lichtsterkte van bijvoorbeeld 2 tot 5 % al voldoende, terwijl met de zon pal op de gevel de sterkte richting de 100% gaat.” 
L2L maakt zich sterk voor een dynamische gevel en staat architecten en opdrachtgevers graag met raad en daad bij om van de gevel een écht uithangbord te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details