Platform over gevels, glas & daken
De ene schroef is écht de andere niet
‘Een schroef is misschien een klein product, maar met een enorme impact’

De ene schroef is écht de andere niet

Heel veel van deze bevestigingsmaterialen zijn vrijwel identiek vanwege normeringen. Maar bij schroeven ligt dit nét even anders. De ene schroef is namelijk écht de andere niet. De vakman kan écht het onderscheidend vermogen van de Dynaplus® schroeven merken. Topkwaliteit uit Nederland.

De vakman kan écht het onderscheidend vermogen van de Dynaplus® schroeven merken.

Schroeven zijn de enige soort waar je als fabrikant je eigen innovaties en ontwikkelingen in kwijt kunt. Daarom zie je bij schroeven ook verschillende soorten en merken, dat zie je bij bouten, moeren of ringen eigenlijk niet. Dynaplus® is hét A-merk schroeven voor de professionele gebruiker van Hoenderdaal Fasteners uit Veenendaal. De schroeven zijn ontwikkeld voor optimaal schroefgemak. 

Dynaplus® heeft talloze ontwikkelingen die het werk makkelijker en mooier maken, zoals de gevelschroef.

Schroevenlab

Ze zijn bij Dynaplus® echte schroevenontwikkelaars en zijn constant bezig met de ontwikkeling van nóg betere schroeven in het eigen schroevenlab. “We richten ons op de Nederlandse en Belgische vakprofessional,” zegt directeur en schroevenontwikkelaar Bart Veldhuizen. “We kennen de toepassingen, de bouwstoffen en de behoeftes van de professionele gebruiker. Wat wij in productie brengen is uitvoerig getest en gegarandeerd geschikt voor duurzaam gebruik in de praktijk. Met dank aan een panel van timmermannen, gevelbouwers en interieurspecialisten die in het werkveld onze schroeven uitvoerig aan de tand voelen. Daarmee onderscheiden wij ons van onze concurrentie. En omdat wij het proces vanaf de ontwikkeling tot aan de productie volledig zelf in handen hebben, kunnen we ook heel snel inspelen op trends. Zo is het idee voor de gevelschroef ontstaan.”

Bart Veldhuizen, directeur en schroevenontwikkelaar van Hoenderdaal Fasteners uit Veenendaal.

Een passende schroef voor elke klus

Dynaplus® heeft talloze ontwikkelingen die het werk makkelijker en mooier maken. Denk bijvoorbeeld aan gevelschroeven met een bronskleurige of zwarte kop en binnenkort zelfs met een witte kop. Ook wel bekend als ‘potdekselschroef’. Speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt omdat voorgelakte zwarte gevelbekleding en rabatdelen hier trendy zijn. Veldhuizen: “Deze gehard stalen schroef valt niet alleen mooi weg op de plank, hij is ook uitgerust met een speciale diamantvormige boorpunt. Deze zorgt ervoor dat de plank niet splijt; zonder voor te hoeven boren, zelfs al schroef je heel kort aan de rand. En de kleine cilindervormige kop zorgt voor een nette afwerking én voorkomt door zijn speciale vorm dat het hout niet splijt wanneer je de kop op het hout schroeft. De gevelschroef is bovendien voorzien van een bronskleurige anti-roest (AR-)coating; een organische oppervlaktebehandeling bovenop de elektrolytisch aangebrachte zinklaag.”

Klein product, enorme impact

Een schroef is misschien een klein product, maar met een enorme impact, resumeert Veldhuizen. “Met onze Dynaplus® kun je snel, eenvoudig en veilig werken én ze moeten optimaal functioneren in verschillende soorten bouwstoffen. Onze schroeven zijn altijd voorzien van een geïntegreerd smeermiddel, waardoor de indraaiweerstand, en daarmee tevens de wrijving op de coating, wordt gereduceerd. Hierdoor kun je meer schroeven per accu-lading verwerken. En door deze lage indraaiweerstand is er minder druk nodig op de bit, waardoor je veel minder kracht op je pols uitoefent. Een belangrijke eigenschap van een kwaliteitsschroef.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details