Platform over gevels, glas & daken
Overig

De ene schroef is écht de andere niet

Dynaplus_3rd_generation_screws_decking_screw_0001
‘Een schroef is misschien een klein product, maar met een enorme impact’

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Hoenderdaal Fasteners

22 juli 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Heel veel van deze bevestigingsmaterialen zijn vrijwel identiek vanwege normeringen. Maar bij schroeven ligt dit nét even anders. De ene schroef is namelijk écht de andere niet. De vakman kan écht het onderscheidend vermogen van de Dynaplus® schroeven merken. Topkwaliteit uit Nederland.

De vakman kan écht het onderscheidend vermogen van de Dynaplus® schroeven merken.

Schroeven zijn de enige soort waar je als fabrikant je eigen innovaties en ontwikkelingen in kwijt kunt. Daarom zie je bij schroeven ook verschillende soorten en merken, dat zie je bij bouten, moeren of ringen eigenlijk niet. Dynaplus® is hét A-merk schroeven voor de professionele gebruiker van Hoenderdaal Fasteners uit Veenendaal. De schroeven zijn ontwikkeld voor optimaal schroefgemak. 

Dynaplus® heeft talloze ontwikkelingen die het werk makkelijker en mooier maken, zoals de gevelschroef.

Schroevenlab

Ze zijn bij Dynaplus® echte schroevenontwikkelaars en zijn constant bezig met de ontwikkeling van nóg betere schroeven in het eigen schroevenlab. “We richten ons op de Nederlandse en Belgische vakprofessional,” zegt directeur en schroevenontwikkelaar Bart Veldhuizen. “We kennen de toepassingen, de bouwstoffen en de behoeftes van de professionele gebruiker. Wat wij in productie brengen is uitvoerig getest en gegarandeerd geschikt voor duurzaam gebruik in de praktijk. Met dank aan een panel van timmermannen, gevelbouwers en interieurspecialisten die in het werkveld onze schroeven uitvoerig aan de tand voelen. Daarmee onderscheiden wij ons van onze concurrentie. En omdat wij het proces vanaf de ontwikkeling tot aan de productie volledig zelf in handen hebben, kunnen we ook heel snel inspelen op trends. Zo is het idee voor de gevelschroef ontstaan.”

Bart Veldhuizen, directeur en schroevenontwikkelaar van Hoenderdaal Fasteners uit Veenendaal.

Een passende schroef voor elke klus

Dynaplus® heeft talloze ontwikkelingen die het werk makkelijker en mooier maken. Denk bijvoorbeeld aan gevelschroeven met een bronskleurige of zwarte kop en binnenkort zelfs met een witte kop. Ook wel bekend als ‘potdekselschroef’. Speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt omdat voorgelakte zwarte gevelbekleding en rabatdelen hier trendy zijn. Veldhuizen: “Deze gehard stalen schroef valt niet alleen mooi weg op de plank, hij is ook uitgerust met een speciale diamantvormige boorpunt. Deze zorgt ervoor dat de plank niet splijt; zonder voor te hoeven boren, zelfs al schroef je heel kort aan de rand. En de kleine cilindervormige kop zorgt voor een nette afwerking én voorkomt door zijn speciale vorm dat het hout niet splijt wanneer je de kop op het hout schroeft. De gevelschroef is bovendien voorzien van een bronskleurige anti-roest (AR-)coating; een organische oppervlaktebehandeling bovenop de elektrolytisch aangebrachte zinklaag.”

Klein product, enorme impact

Een schroef is misschien een klein product, maar met een enorme impact, resumeert Veldhuizen. “Met onze Dynaplus® kun je snel, eenvoudig en veilig werken én ze moeten optimaal functioneren in verschillende soorten bouwstoffen. Onze schroeven zijn altijd voorzien van een geïntegreerd smeermiddel, waardoor de indraaiweerstand, en daarmee tevens de wrijving op de coating, wordt gereduceerd. Hierdoor kun je meer schroeven per accu-lading verwerken. En door deze lage indraaiweerstand is er minder druk nodig op de bit, waardoor je veel minder kracht op je pols uitoefent. Een belangrijke eigenschap van een kwaliteitsschroef.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details