Platform over gevels, glas & daken
De Charles: een elegante stadsgevel
Esthetiek stond voorop in dit project, dat een duurzaam materiaal nodig had dat bestand is tegen vlekken en potentiële graffiti, en verkrijgbaar is in een breed scala aan kleuren.

De Charles: een elegante stadsgevel

Het nieuwe gebouw opende zijn deuren voor het publiek met zijn “Residence Collection” bestaande uit 57 appartementen en penthouses, die inmiddels bijna allemaal zijn verkocht. 

De beslissing om Dekton® in twee verschillende kleuren te gebruiken stelde de architecten in staat om te spelen met het dubbele doel van het complex: retail en residentieel gebruik, waardoor het hele gebouw coherent blijft.

Een van de meest interessante architectonische details is van veraf te zien: de enorme gevel welke bedekt is met 1.115 m2 Dekton®. Voor de gevel van de winkelruimte op de begane grond werd gekozen voorde Dekton® kleur Danae, een kleur met een zeer natuurlijke look and feel. Voor de gevel van de 22 residentiële appartementen is Dekton® in de matzwarte kleur Domoos is toegepast. De architectenstudio Lord, Aeck & Sargent koos voor dit materiaal in 12mm dikte na het analyseren van de veelzijdigheid en benodigde weerstand voor het ontwerp. 

De Charles is een woonproject in Buckhead Village, een van de meest aantrekkelijke districten in de stad Atlanta, USA.

Op maat gemaakte gevels passend bij de verschillende functies

De architect was op zoek naar een materiaal dat hem in staat zou stellen om te spelen met het verdelen van het complex in verschillende maten en een specifiek patroon voor het gebouw te creëren. Dit werd bereikt op de winkelvloer, met het creëren van een uniek ontwerp dat ook technisch interessant is waarmee de architectenstudio zijn stempel op het projectdrukt.

Een van de meest interessante architectonische details is van veraf te zien: de enorme gevel welke bedekt is met 1.115 m2 Dekton®.

De esthetiek stond voorop in dit project, dat een duurzaam materiaal nodig had dat bestand is tegen vlekken en potentiële graffiti, en verkrijgbaar is in een breed scala aan kleuren. De beslissing om Dekton® in twee verschillende kleuren te gebruiken stelde de architecten in staat om te spelen met het dubbele doel van het complex: retail en residentieel gebruik, waardoor het hele gebouw coherent blijft. “Toen we de showroom van Cosentino bezochten werden we verliefd op de mogelijkheden vanDekton® voor het gebouw,” aldus Lord, Aeck & Sargent.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details