Platform over gevels, glas & daken
Dakplaat met standaard afwateringsgaten

Dakplaat met standaard afwateringsgaten

Delft Profielen uit Waalwijk introduceert ‘DELFT Aqua Solution’. Het nieuwste type dakplaat met afwateringsgaten. Hiermee voorziet het bedrijf in de behoefte van (hoofd)aannemers, installateurs, montagebedrijven en projectontwikkelaars om wateraccumulatie tijdens de bouw te voorkomen.

DELFT Aqua Solution 5 kopiëren

Regenwater dat tijdens de bouw in de cannelures van dakplaten achterblijft veroorzaakt vaak waterschade. Door een innovatief productieproces kan Delft Profielen haar dakplaten direct tijdens het walsen van afwateringsgaten voorzien. Het handmatig boren van afwateringsgaten in gemonteerde dakplaten behoort daarmee tot het verleden.

Luisteren naar de klant
Emile van Hout, hoofd verkoop bij Delft Profielen en betrokken bij de ontwikkeling van de ‘DELFT Aqua Solution’ vertelt: “Luisterend naar klanten zijn wij op het idee gekomen om dakplaten al tijdens het productieproces van afwateringsgaten te voorzien. Dat scheelt een hoop tijd en mankracht tijdens de montage op de bouw, ofwel kosten. Verbazingwekkend eigenlijk dat wij of anderen daar niet eerder aan hebben gedacht.”

Geen waterschade meer voor Unibouw
Stefan Swinkels, hoofd Realisatie bij Unibouw in Gemert, is verheugd met deze innovatieve productietechniek: “Bij ons speelde de vraag naar ontwateringsgaatjes in de cannelures van de dakplaten al langer. Je merkt dat bedrijfshallen voor met name de logistieke sector steeds groter worden. Het verwerken van de stalen dakplaten gaat aanzienlijk sneller dan het wind- en waterdicht maken van een dak. Daar kan soms wel een week tussen zitten. Bij grote daken gaat het afschot niet meer naar de gevels, dus al het vocht blijft in de cannelures staan. Met als gevolg regelmatig waterschade tijdens en na de oplevering. Met de Aqua Solution-dakplaten van Delft Profielen is dat verleden tijd.”

Efficiënt en veilig
“De DELFT Aqua Solution-dakplaten besparen ons veel uitvoeringsproblemen en extra kosten,” vervolgt Swinkels. “Wij leveren veel warehouses op, daar is vocht uit den boze! Ook verloopt de montage efficiënter en naboren is niet meer nodig. Unibouw heeft daarom besloten volledig over te gaan op het toepassen van de Aqua Solution-dakplaten. Je krijgt alleen iets minder plaat voor hetzelfde geld,” lacht Swinkels tot besluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details