Platform over gevels, glas & daken
Creatieve aluminium dak- en gevelsystemen
Basisschool De Wegel in Eeklo (België).

Creatieve aluminium dak- en gevelsystemen

Aluform System GmbH & Co. KG is al vele decennia een toonaangevende leverancier op het gebied van duurzame golf-, trapezium- en dakprofielen. Met name de laatste jaren wint het geventileerde Aluform Siding-gevelsysteem aan populariteit, een economische systeemoplossing om vlakke en creatieve gevels te realiseren. Met de benoeming van Garfield Aluminium als ‘preferred supplier’ voor de Benelux worden de aluminium dak- en gevelsystemen bereikbaar voor een veel grotere doelgroep.

Vlnr. Leon van IJzerloo, Managing Director van Garfield Aluminium en Friedrich Bergmann, Managing Director van Aluform.

Garfield Aluminium werkt al bijna vijftig jaar met de profielen van Aluform. “We zijn 48 jaar geleden gestart als voorraadhoudende groothandel/distributeur van aluminium producten”, zegt Leon van IJzerloo, Managing Director van Garfield Aluminium. “Vrijwel direct zijn we een samenwerking aangegaan met Aluform als verdeler van geïsoleerde golf- en trapeziumplaten voor het bekleden van stalen opslagtanks in de petrochemie en foodindustrie. In de loop der jaren hebben we nieuwe marktsegmenten aangeboord voor aluminium halffabricaten. Inmiddels is er uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd binnen de machine-, façade- en tankbouw voor constructie- en isolatietoepassingen, en beschikken we zelfs over een eigen servicecenter voor de gevelbouw.”

Isala ziekenhuis in Meppel.

Eigen servicecenter

De evolutie van Garfield Aluminium, lid van de VMRG, is Aluform niet ontgaan. “Vorig jaar zijn we met elkaar om tafel gegaan voor een mogelijk verdere uitbreiding van onze samenwerking met de gevelsystemen van Aluform”, vervolgt Van IJzerloo. En zo geschiedde. Sinds 1 januari dit jaar is Garfield Aluminium ook ‘preferred supplier’ van de gevelsystemen in de Benelux. Aluform werkt weliswaar met een vijftal key accounts in Nederland, maar voor de kleinere afnemers was het relatief moeilijk om de gevelsystemen te bemachtigen. “Wij vormen voortaan het aanspreekpunt voor deze doelgroep, ondersteunen ze desgewenst met advies en leveren in veel gevallen uit voorraad. Dankzij ons eigen servicecenter is ook maatwerk geen enkel probleem: van knippen, ponsen, zetten en lassen tot zagen, coaten of anodiseren.”

Appartementencomplex Zuidzicht in Hasselt (België).

Maximale ontwerpvrijheid

Na Duitsland is de Benelux de grootste markt van Aluform in Europa. In de Benelux gaat het niet alleen om functioneel bouwen, maar speelt vooral esthetiek een grote rol. En voor esthetische, architecturale objecten biedt Aluform de juiste producten en systemen. “Dankzij talrijke verwerkingsmogelijkheden bieden onze producten maximale ontwerpvrijheid bij de planning en uitvoering van bouwprojecten”, zegt Friedrich Bergmann, Managing Director van Aluform. “Het partnerschap met Garfield Aluminium verhoogt de beschikbaarheid van de producten. Het productie- en logistieke proces verloopt aanzienlijk duurzamer en kostenefficiënter. Verwerkers communiceren veel makkelijker en sneller gedurende het gehele offerte- en bestelproces, en ook nog eens in de eigen landstaal.”

De Aluform Sidings worden overigens al op grote schaal toegepast in de Benelux. Enkele voorbeelden zijn het Isala ziekenhuis in Meppel, basisschool De Wegel in Eeklo (B) en appartementencomplex Zuidzicht in Hasselt (B). “De Aluform-gevelsystemen vormen een mooie aanvulling op ons bestaande assortiment. We kijken uit naar een samenwerking met een veel bredere doelgroep”, zegt Van IJzerloo tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details