Cortenlook GB2018-10
00:47
16-11-2018

Cortenstaal zonder beperkingen

Cortenstaal is al geruime tijd in trek bij architecten en (tuin)ontwerpers. Deze warme roestkleur zorgt voor een unieke uitstraling, maar kent ook een aantal beperkingen. Bij vochtbelasting zorgt Cortenstaal voor roestwater dat vervolgens leidt tot vervuiling van met milieu. Daarnaast is Cortenstaal relatief duur materiaal en moeilijk te bewerken. Een zeer geschikt alternatief is de Cortenlook 2.0 van Ulamo Coating.

Cortenlook 2.0 is een poedercoating die Ulamo Coating kan aanbrengen op vele metaalsoorten. “De coating biedt een uitstekende bescherming en is daardoor ook toe te passen in een gebieden met zout beladen lucht, ” zegt commercieel manager Jan Hendriksen. “Met deze duurzame coating is het mogelijk om bijvoorbeeld aluminium of sendzimir staal de uitstraling te geven van Cortenstaal, waardoor dit toepasbaar is in vele situaties. Groot voordeel van het verwerken van Cortenlook 2.0 op een aluminium oppervlak is dat het in tegenstelling tot Cortenstaal resulteert in een veel minder zware constructie met een ongekende vormvrijheid. Inmiddels hebben wij meerdere referentieprojecten mogen uitvoeren op het gebied van gevelbekleding en straatmeubilair.”

Cortenlook 2.0 is slechts één van de vele alternatieven die wij kunnen bieden, vervolgt Hendriksen. “We kunnen ook metaal poedercoaten in een (groene) koperlook of in een marmeruitstraling. Ook andere effecten kunnen we op aanvraag nabootsen. Uiteraard staat Ulamo ook bij deze specials garant voor de vertrouwde kwaliteit en levertijd.”   

Tekst: Roel van Gils    Beeld: Ulamo
Uitgelichte afbeelding: 
Corstenstaal? Welnee, het gaat hier om een duurzaam alternatief Cortenlook 2.0 van Ulamo.

Gevelbouw partners

RokinVMRG