Platform over gevels, glas & daken
Constructieve hechting met zelfklevende tapes

Constructieve hechting met zelfklevende tapes

Zelfklevende tapes bieden ongekende mogelijkheden in de bouw- en  bouwtoeleveringsindustrie. tesa®, een van ’s werelds vooraanstaande producenten van dergelijke tapes, biedt met de ACXplus-familie een ideale oplossing voor onder meer de snelle bevestiging van verstevigingsprofielen. De grote kleefkracht op moeilijke materialen en de hoge weerstand tegen temperatuurschommelingen zijn enkele belangrijke troeven.

Dankzij de creativiteit van meer dan vijfhonderd onderzoekers van over de hele wereld, in combinatie met doelgerichte klantgesprekken, introduceert tesa® jaarlijks honderden nieuwe producten. Vandaag ontwikkelt en produceert het bedrijf met de hoofdvestiging in het Duitse Hamburg een breed gamma oplossingen voor de meest uiteenlopende sectoren: de automobielindustrie, de elektronica, de druk- en papierwereld, de farmaceutische sector en uiteraard ook de bouwsector. Bouwprofessionals zetten de zelfklevende tapes van tesa® in voor tal van toepassingen, waaronder de montage van raamlijsten, beglazing en deurpanelen, de bevestiging van architecturale panelen en structurele beglazing op gevels.

mirage-gstaad-panoramic-view-kopieren

Bij Mirage Gstaad in Zwitserland zijn zelfklevende tapes type 70200 ingezet voor de montage van profielen op spiegelende Alucobond® panelen.

 

ACXplus

Met de ACXplus biedt tesa® een serie zelfklevende tapes aan die ideaal zijn voor de snelle bevestiging van verstevigingsprofielen op panelen uit aluminium, roestvast staal, andere niet-corrosieve metalen en composietpanelen. Deze revolutionaire oplossing maakt de perfecte weerspiegeling van de omgeving en de natuur mogelijk, garandeert een onzichtbare en trillingvrije plaatsing van de panelen. Ze onderscheiden zich door een grote kleefkracht, zelfs op moeilijke materialen, een zeer hoge aanvangshechting en een uitstekende bestendigheid tegen koudeschokken. Visco-elastische tapes uit acrylschuim compenseren immers voor verschillen in thermische uitzetting en garanderen dan ook een onzichtbare en trillingvrije plaatsing van de profielen op de achterzijde van de panelen. Bovendien kan de tape vooraf op de profielen gekleefd worden, waardoor een flexibelere en efficiëntere werkplanning mogelijk is.

De zelfklevende ACXplus-tapes van tesa® zijn wereldwijd al in heel wat mooie referentieprojecten gebruikt. Zoals het glaspaviljoen voor het Rijksmuseum op de luchthaven van Schiphol. De montage van de glasgevel van het kantoorgebouw van Schneider Electric in Mexico en voor de integratie van architecturale panelen in de gevel van de hoofdvestiging van tesa® in het Duitse Hamburg. Helemaal indrukwekkend is de gevel van Mirage Gstaad in Zwitserland, waarbij de zelfklevende tapes type 70200 zijn ingezet voor de montage van profielen op spiegelende Alucobond® panelen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details