Platform over gevels, glas & daken
Constructief element als vertrouwd ingrediënt bij balkon en gevel

Constructief element als vertrouwd ingrediënt bij balkon en gevel

Veel flats uit de jaren zestig, zeventig en begin jaren tachtig, zijn gedateerd. Niet alleen vanuit de overheid worden strengere eisen gesteld, ook bewoners en gebruikers willen betere woonproducten. “En terecht,” zegt Jeroen Troost, directeur Schöck Nederland – Scandinavië.

Bij het transformeren en renoveren van gebouwen wordt er, behalve naar esthetische verfraaiing, meer en meer naar de energieprestatie van het gebouw gekeken. Troost: “Vaak wordt de bestaande gevel verwijderd, het gebouw opnieuw geïsoleerd en een nieuwe gevel geplaatst. Het oorspronkelijke balkon is vaak een ingewikkelde factor: het is zwaar en zit constructief verankerd aan het gebouw. Bovendien zijn de balkons vaak uit de tijd of te klein. Door het balkon te vervangen, vergroot je het woongenot en voorkom je ook belemmeringen in het gehele renovatieproces.”

De balkons worden na renovatie met
behulp van een kraan gemonteerd.

 

Verankeren en isoleren ineen

Schöck blinkt uit met haar verankeringssystemen en -componenten voor gevels en balkons. “Met het doel dat onze elementen constructief verbinden én een koudebrug voorkomen. Zo hebben we wapeningsstaafjes ontwikkeld met een isolatiecomponent waarmee gevels en balkons blijven hangen en tegelijkertijd duurzaamheidsprestaties worden gehaald.”

De balkons zijn verankerd en thermisch onderbroken met Schöck Isokorf®.

 

‘Schöck inside’

Troost legt uit dat Schöck voor balkons en gevels wil zijn, wat Intel voor computers is: “Je koopt nooit een processor bij Intel, maar je koopt een totaal functionerende pc met ‘Intel inside’.    

Doordat dát specifieke ingrediënt aanwezig is, koop je met vertrouwen en kies je voor kwaliteit. Dat is precies wat wij ook willen bereiken: met een Schöck verankering weet je dat het balkon goed, betrouwbaar én duurzaam is.”

Balkonfabriek

Daarom richtten Renovum, Hi-Con en Schöck het bedrijf Balkonfabriek op. Balkonfabriek biedt totaaloplossingen en is uniek in de markt van balkonrenovaties. “Je koopt een balkon dat gebaseerd is op een standaardoplossing voor een standaard gebouw. Dat is alleen kostentechnisch al interessant.” Troost licht toe: “Elk gebouw heeft een bepaalde typologie. Zeker bij gebouwen die toe zijn aan renovatie, is bekend met welk bouwconcept ze destijds zijn neergezet. Hierdoor kies je heel eenvoudig de juiste ‘standaard’ balkons met verankering van Balkonfabriek. Deze monteer je achteraf, zonder dat dit impact heeft op het renovatieproces.”  


Meer informatie

Balkonfabriek staat op Gevel 2020, waar diverse toepassingen én de balkon-configurator te zien zijn. Bezoek ons op standnummer 01.B100.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details