Platform over gevels, glas & daken
Composiet profielen spelen in op vraag naar luchtdicht bouwen

Composiet profielen spelen in op vraag naar luchtdicht bouwen

Bij het plaatsen van een zonnescherm neemt het inbouwen van een kast in de spouw normaliter isolatie weg. Een beschermde techniek van Wilms maakt het mogelijk een composiet profiel te plaatsen die de functie van de ontbrekende isolatie in de binnenmuur overneemt. De composiet profielen, die helpen vanaf de basis minder energie te verbruiken, zijn standaard voorzien van een luchtdichte folie boven en onder het raam.

Het zonnescherm ZipX®Zero kan als eerste in zijn soort volledig luchtdicht in de spouwmuur worden ingebouwd. De kasten zijn volledig weggewerkt achter de gevel. Van binnen en van buiten is het zonnescherm in opgerolde toestand onzichtbaar.

Wilms Zonwering Luchtdicht Bouwen Gevelbouw vakblad Nederland

Verbeteren van de isolatiewaarde

Marketing Manager Rony Tiri: “Duurzaamheid zit in ons DNA gebakken. Dat zie je standaard bij beslissingen die in het productieproces worden genomen en op de afdeling Research & Development.” Ook de laatste innovatie komt bij deze afdeling vandaan, nu composiet profielen voortaan kunnen worden toegepast op het zonnescherm ZipX®Zero. Het scherm werd al weggewerkt in de spouwmuur, zonder dat de binnenmuur werd geraakt. De isolatie die wordt weggenomen door het inbouwen van het scherm vervangt Wilms nu door een composiet profiel achter de kast. Dit profiel neemt de isolatiewaarde van de ontbrekende isolatie over en verbetert deze zelfs.

“Dankzij deze innovatie kan vanaf nu eveneens het raam vanuit de bovenzijde aan de binnenmuur worden bevestigd. Ook onder een raam kan een composiet profiel worden geplaatst, als oplossing voor koude vensterbanken. Het voorkomt dat kou van buiten naar binnen trekt en het is tevens een extra ondersteuning van het raamprofiel.”

Wilms Zonwering Luchtdicht Bouwen Gevelbouw vakblad Nederland

Waarde van een woning

Met het steken van een kast in de spouwmuur, creëer je een nieuw punt van kou. De composiet profielen weten dat te voorkomen. Al in 2012 werd de ZipX®Zero in spouwmuren van woningen en utiliteitsgebouwen gestoken, destijds nog zonder een upgrade van de isolatiewaarde. Iedereen met een voorkeur voor zonwering volgens de laatste normen, kan sinds een jaar voor de composiet profielen kiezen. De vraag naar luchtdicht bouwen stijgt, merkt Tiri. “Energie kost geld, maar ook de opwarming van woningen vormt een probleem. Mensen investeren meer in woningen met een lange termijn gedachte waarbij ze kijken naar de waarde van hun woning.”

Zowel zonnescherm als rolluik

De ZipX®Zero is van binnen en van buiten onzichtbaar en weggewerkt tussen twee muren in. Dat maakt het volgens Tiri de best mogelijke esthetische oplossing. “De bediening van het zonnescherm gebeurt elektrisch, met een knopje op de muur, via een afstandsbediening of gestuurd via een domotica systeem.” De profielen worden ook toegepast op het rolluik ShutterX®.

Wilms Zonwering Luchtdicht Bouwen Gevelbouw vakblad Nederland

Energiebesparing

Bij iedere innovatie streeft Wilms naar een energiebesparende maatregel. Daarmee wil het bedrijf uit Meerhout mensen nog meer woongenot bieden en tegelijkertijd inspelen op de behoefte aan het tegengaan van energieverlies. “De kosten voor energieverbruik nemen de komende jaren alleen maar toe. Dit product werkt energiebesparing nog meer in de hand. De goedkoopste energie is de energie die je niet gebruikt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details