Platform over gevels, glas & daken
Complexe zaken eenvoudig maken met professionele gevelplaat- en steenstripverlijming
Door gebruik te maken van TwinBond hoeven verwerkers niet op pad met een heel arsenaal aan producten.

Complexe zaken eenvoudig maken met professionele gevelplaat- en steenstripverlijming

Als totaalleverancier en producent van kwalitatief hoogwaardige lijmproducten onderscheidt Novatech zich met een heel eenvoudige productopbouw. Het Belgische familiebedrijf verraste jaren geleden de markt met TwinBond, eenmonocomponent MS-polymeer dat andere kitten, lijmen en kokers vervangt in één product. “Wij maken complexe zaken eenvoudig en dat willen we bezoekers aan GEVEL 2022 graag laten zien,” zegt Frederik De Kegel van Novatech.

Novatech is pionier op het gebied van MS-polymeer lijmtechnologie. “We beschikken over een eigen wetenschappelijk laboratorium dat maakt dat we onze klanten een gedegen ondersteuning kunnen bieden,” legt De Kegel uit. “We doen niet aan nattevingerwerk, maar komen altijd heel beslagen ten ijs. TwinBond is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van steenstrips en gevelplaten in alle soorten en maten. Ondanks ons compact assortiment zijn we in staat om een compleet gamma aan gevelplaten te ondersteunen én de grootste plaatdiagonalen van de markt te verlijmen.” 

De TwinBond-producten laten zich heel eenvoudig verwerken.

Geen klassieke primers

Een groot voordeel van TwinBond is volgens De Kegel dat er geen klassieke primer benodigd is. “Er worden wel ondergrondversterkers toegepast, maar die kunnen in de fabriek al worden aangebracht. Dit in tegenstelling tot de klassieke primers waarop de gevelplaten binnen 8 uur of maximaal 20 dagen verlijmd dienen te worden. Bij TwinBond speelt ‘tijd’ geen rol. Dat biedt gigantische voordelen voor het prefabricageproces en later voor de montage op locatie. Men hoeft met het aanbrengen van de ondergrondversterker geen rekening te houden met het aantal vierkante meters aan gevelplaten dat dagelijks verlijmd gaat worden. Eenmaal aangebracht, blijft de ondergrond beschermd en klaar voor een TwinBond-verlijming.”

Uitgebalanceerd gamma

Door gebruik te maken van TwinBond hoeven verwerkers niet op pad met een heel arsenaal aan producten. “Ons gamma is zeer compact en uitgebalanceerd,” vervolgt De Kegel. “Bovendien laten de producten zich heel eenvoudig verwerken. Het gebruiksgemak is heel hoog, zo horen we ook terug van verwerkers op locatie. In combinatie met de geringe voorbereiding levert TwinBond een enorme besparing op in arbeidstijd. Daarnaast bieden we een gegarandeerde in- en uitbouwverzekering op elke verlijming met TwinBond.” 

TwinBond heeft een KOMOkeur en is BRL4101 gecertificeerd.

Eigen academy

Novatech investeert veel in kennisdeling. “We merken dat de markt vaak een kritische houding aanneemt ten aanzien van gevelverlijming,” zegt De Kegel. “Dat proberen wij te weerleggen door proactief de markt te benaderen. Zo staan we graag naast de verwerker om bijvoorbeeld een applicatietraining te verzorgen, al dan niet op de werf of digitaal vanuit onze academy. Daarnaast zijn we actief in technische commissies om gevelplaatverlijming onder de aandacht te brengen en de regelgeving scherp te stellen. Zo leveren we een essentiële bijdrage aan de ontwikkeling van de BRL1330 en aan de brandwetgeving in België.”

TwinBond heeft een KOMOkeur en is BRL4101 gecertificeerd. “We zijn voor onze klanten een betrokken (sparring)partner die graag meedenkt om tot de meest economische en kwalitatief hoogwaardige verlijmingsoplossing te komen. Voor de verwerking op locatie hebben we een gestandaardiseerd aanbod, voor de prefab industrie denken we graag mee in maatwerk en leveren we bijvoorbeeld TwinBond in drums tot 180 liter.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details