Platform over gevels, glas & daken
Complexe bewerkingen op profielen nu in betaalbare variant

Complexe bewerkingen op profielen nu in betaalbare variant

Als gevolg van de krappe arbeidsmarkt, moeten niet alleen grote, maar ook kleinere bedrijven vaker voor bestuurde machines kiezen als alternatief voor personeel. Een firma die daar perfect op inspringt is elumatec, al ruim 90 jaar dé specialist op het gebied van profielbewerkingsmachines.

“We zien dat kleine bedrijven minder snel investeren in nieuwe technologie en automatisering, omdat ze vaak denken dat het voor hen financieel niet haalbaar is. Maar ook voor deze bedrijven bieden wij volop mogelijkheden,” zegt Bas Ladestein, managing director bij elumatec.

Elumatec

Diverse zaagmogelijkheden SBZ 628 afhankelijk van de uitvoering.

 

Een nieuwe telg voor de SBZ 628 modelfamilie

“Zo ontwikkelden we de SBZ 628 S, het kleinere broertje van de XL- en XXL-versie uit deze succesvolle modelfamilie profielbewerkingscentra. Ideaal voor de kleinere deur- en raamfabrikant, en toe te passen bij zonwering, gevelbouw of industrie.” Het betaalbare instapmodel biedt een grote flexibiliteit bij het bewerken en zagen van profielen. Er passen vijf tot tien profielen met een lengte tussen 3 en 7,6 meter op het aanvoermagazijn. Dankzij het gepatenteerde profielgrijpsysteem kunnen zelfs de meest complexe profielen op de juiste positie in de machine worden gebracht,” vervolgt Ladestein. “De draaibare krans met vier spindels zorgt ervoor dat profielen in elke gewenste hoek tussen 0° en 360° bewerkt kunnen worden. Dankzij het traploos zwenkende twee-assige zaagblad kunnen maximale profieldoorsnedes van 200 x 160 mm of 160 x 200 mm met de grootste nauwkeurigheid gezaagd worden. Natuurlijk is het belangrijk dat er goede data vanuit de tekenkamer en werkvoorbereiding wordt aangeleverd, maar verder doet de machine de rest!”

Elumatec

SBZ 628 XL.

 

Innoveren in materieel en op softwaregebied

Voor gevelbouwers, raam- en  deurfabrikanten en andere metaalverwerkende bedrijven is het van belang dat hun machinepark steeds krachtiger, ingenieuzer en nauwkeuriger kan werken om vaak zeer complexe bewerkingen aan de profielen uit te kunnen voeren. Elumatec komt telkens weer met innovatieve oplossingen om aan de behoeften van de markt te voldoen. “We zijn nu bezig met de ontwikkeling van een nieuwe vijf-assige machine, een grote broer van de succesvolle SBZ 151. Deze heeft alle voordelen van de allrounder, maar dan in een nieuw jasje én geschikt voor nog grotere en zwaardere profielen. Met de optionele haakse freeskop kunnen profielen van alle zes zijden in één klemming bewerkt worden.” Ladestein besluit: “Bovendien is deze machine uiteraard ook ‘eluCloud Ready’, wat deuren opent naar Industrie 4.0 en de Smart Factory.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details