Platform over gevels, glas & daken
Complete softwarebasis voor de beste ramen, deuren en gevels
Het hoofdkantoor van Orgadata is gevestigd in de Noord-Duitse stad Leer.

Complete softwarebasis voor de beste ramen, deuren en gevels

Het van oorsprong Duitse bedrijf Orgadata is ontwikkelaar en distributeur van LogiKal, het inmiddels welbekende softwarepakket voor professionals in de raam-, deur- en gevelfabricage. Het allround programma stelt niet alleen metaalbewerkers in staat om hun producten te plannen en te vervaardigen, LogiKal biedt ook raamfabrikanten een stevige basis om zich met succes te ontwikkelen en uitdagingen aan te gaan.

Orgadata’s agile teams zorgen voor de meest innovatieve software.

Met bijna 40 jaar ervaring en ongeveer 550 medewerkers produceert Orgadata de eerdergenoemde branchesoftware waarmee vakmensen snel, veilig en succesvol hun ramen, deuren en gevels kunnen bouwen. De betrouwbare kwaliteiten van LogiKal worden inmiddels in meer dan 120 landen omarmd door uiteenlopende gebruikers. Van kleinere raamfabrieken tot middelgrote en grote raamconstructiebedrijven: voor elke bedrijfsomvang vormt LogiKal een perfecte en complete basis. Voor calculatie en offertes. Maar ook voor het doen van bestellingen, het maken van constructies, de werkvoorbereiding en zelfs de intelligente besturing van CNC-machines. 

Database

Veel fabrikanten bevelen LogiKal expliciet aan. Voor een groot deel heeft dat te maken met de master databank, een belangrijke component van het pakket. In deze database zijn de producten van de bekende fabrikanten van profielen, glas, beslag en andere accessoires opgeslagen. “Met behulp van de master databank kunnen verwerkers gemakkelijk en veilig ramen, deuren en gevels plannen en produceren”, zegt Paul Thyssen, directeur van Orgadata Benelux. “LogiKal optimaliseert het werk van raamfabrikanten en zorgt voor rationalisatie. Zeker in tijden van crisis is dat een aspect dat verwerkers hoog op de agenda zouden moeten plaatsen.” 

Met LogiKal worden ramen, deuren en gevels voorbereid en geproduceerd. De branchesoftware zorgt voor een ideale verbinding tussen kantoor en werkplaats.

Een andere prominente feature van LogiKal is de eerdergenoemde besturing van CNC-machines. Hiermee kunnen rechtstreeks vanuit het LogiKal ontwerp- en berekeningsprogramma bewerkingsopdrachten worden doorgegeven aan de machines van iedere relevante fabrikant. “Het is een functionaliteit die een verdere programmering van de machine overbodig maakt en waarvoor de grote databanken een belangrijke voorwaarde vormen”, aldus Thyssen. 

Naast een scherp oog voor functionaliteit heeft ook een voortdurend onderhoud van de database bij Orgadata de hoogste aandacht. Dat geldt eveneens voor het steeds verder uitbreiden van LogiKal met nieuwe en nuttige innovaties. Nieuwigheden die de klant meer zekerheid geven en zorgen voor meer mogelijkheden in de wereld van morgen. “We doen er alles aan om de gebruikers van LogiKal ook in de toekomst succesvol te laten zijn”, meent Thyssen.

Met Orgadata’s LogiKal-software worden CNC-gegevens direct naar de machines in de werkplaats gestuurd. Zo weet de machine bijvoorbeeld precies waar een gat in het profiel moet worden geboord of een slot gefreesd moet worden en nog veel meer.

MES

Een aanvulling op LogiKal is LogiKal MES, een slim stuk software van Orgadata dat de productie controleert, digitaliseert en optimaliseert. “LogiKal MES zorgt ervoor dat raam-, deur- en gevelfabrikanten succesvoller en efficiënter kunnen produceren”, zegt Thyssen. “Dat gebeurt onder meer door bij elke machine en iedere manuele werkplek in de productieomgeving beeldschermen te plaatsen. Deze laten zien wat er op het betreffende werkstation moet gebeuren en maken dus de weg vrij voor een compleet papierloze productie.” Tegelijkertijd documenteert LogiKal MES digitaal het gehele productieproces. De productiecontrole in de fabriek (FPC) zorgt voor zichzelf, bij wijze van spreken met één druk op de knop. Op dezelfde manier worden de vereisten voor de CE-markering en andere documentatieverplichtingen eenvoudig afgehandeld.

Klaar voor introductie!

Orgadata’s Datasafe, dat het softwarehuis al tijdens verschillende beurzen heeft gepresenteerd, is klaar voor de officiële marktintroductie. Met deze vinding zijn alle relevante productiegegevens rechtstreeks aan een venster te koppelen en via een QR-code en wachtwoord opvraagbaar. Datasafe ondersteunt CE-markering en eventueel in een later stadium ook onderhoud en reparaties.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details